Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Από τι είδους γυναίκες καταγόμαστε, σύμφωνα με την Μυθολογία;



Λοιπόν, οι μητέρες των Ηρώων- Ημιθέων μας, κατά την "Πάτρια" μυθολογία, ήταν γυναίκες που είτε απάτησαν τους άντρες τους, ή συνήψαν δεσμούς εκτός γάμου, με "θεούς" πάντα, γεννώντας τους ήρωες της φυλής μας.




Αυτοί οι ήρωες ήταν λοιπόν νόθοι, και σαν νόθοι αντιμετωπίστηκαν, μια που οι περισσότεροι από αυτούς έγιναν έκθετα, και η ντροπή της οικογένειας, μέχρι βέβαια να δείξουν τις ειδικές τους ικανότητες.



Αυτά τα μπάσταρδα με την σειρά τους, και πάντα σύμφωνα με την Μυθολογία, έσπειραν ένα σωρό παιδιά από τα οποία προήλθαν οι ελληνικές φυλές!


Και αυτό είναι το λιγότερο, μια που όλοι σχεδόν κρίθηκαν -από την μυθολογία και πάλι- ως "ασεβείς", "φονιάδες", "αιμομίκτες", "καννίβαλοι", "δολοφόνοι", "ιερόσυλοι", κλπ. αν και ήταν γιοι ή απόγονοι θεών... 
Το μήλο κάτω από την μηλιά, 
ή χυδαία συκοφάντηση της Ελληνικής φυλής;



Ένας λαός που κατάγεται από θεούς, πορνίδια και καθάρματα. Αυτά λέει η "πάτρια θρησκεία" μας για τους Έλληνες...





Περισσότερα, και η εξήγηση για όλα αυτά, εδώ:



Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ (β)






Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τι θα βρεθεί στον τάφο του Αλέξανδρου στην Αμφίπολη;





Εκείνη η γενιά που φώναζε: «Έξω οι Βάσεις του θανάτου» (λες και υπάρχουν Βάσεις της... ζωής) αντικαταστάθηκε με την γενιά που φωνάζει: «Να βρούμε τον τάφο του Μεγαλέξαντρου!»

Γιατί τα όνειρα του έθνους των Ελλήνων περιστρέφονται γύρω από τάφους;

Αν βγει, ας πούμε, ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς από τον τάφο του, τι θα αλλάξει;
Είχε βγει όταν κάναμε το 1821;
Ή το ότι δεν έχει βγει ακόμα ο Μαρμαρωμένος, είναι το... μόνο που μας εμποδίζει να πάρουμε  την Πόλη; Όλοι ξέρουμε πως αυτό είναι πιο πολύπλοκο θέμα, που δεν λύνεται με την ανάσταση ενός νεκρού...
Μήπως λοιπόν ετούτος ο θρύλος απλά μας αποκοιμίζει και μεταθέτει τις δικές μας ευθύνες σε έναν άνθρωπο πεθαμένο εδώ και αιώνες;

Περιμένοντας τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά...

Τι θα γίνει λοιπόν, αν βρούμε τον Αλέξανδρο τον Μέγα στην Αμφίπολη;

Μήπως θα αποδείξουμε πως ο Μέγας Αλέξανδρος θάφτηκε στην Ελλάδα; Μια χαρά ζήσαμε ως τώρα πιστεύοντας πως θάφτηκε στην Αίγυπτο. Και πάλι, για μετακομιδή λειψάνων θα πρόκειται. Το μόνο που θα αποδειχτεί, είναι το μαλλιοτράβηγμα των διαδόχων του Αλεξάνδρου για την κατοχή του περίφημου λειψάνου, και αυτό δεν μπορεί να μας κάνει υπερήφανους... Ο τάφος του Αλέξανδρου, αν είναι στην Αμφίπολη, δεν θα είναι ο πραγματικός του τάφος, ούτως ή άλλως.

Μήπως με την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη θα αποδείξουμε πως δεν θάφτηκε στα... Σκόπια, κάνοντας κιμά τα μούτρα των γειτόνων μας; Μα δεν υπήρχε περίπτωση να θαφτεί εκεί γιατί δεν ήταν κοντά στο κέντρο της Μακεδονίας.

Μήπως, βρίσκοντας τον τάφο θα ανακαλύψουμε κάποια ασύγκριτα έργα τέχνης;

 Λυπάμαι, αλλά μέχρι στιγμής τα ευρήματα είναι κοινά έως μέτρια. Δεν έχει εμφανιστεί κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και μάλιστα σε καλύτερη παραλλαγή. Και αυτό μπορεί να μας προϊδεάσει και για τα τυχόν υπόλοιπα που θα βρεθούν. Ούτως ή άλλως, υπάρχουν τόσα αριστουργήματα από την αρχαία εποχή, που τίποτα δεν θα τα επισκιάσει.

Το μόνο που θα μας απομείνει, είναι η υπερηφάνεια πως επιτέλους έχουμε τον Μέγα Αλέξανδρο. Λες και δεν είναι δικός μας σε κάθε περίπτωση.

Λοιπόν, αγαπητοί, αν βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος στον τάφο της Αμφίπολης, θα σας πω αμέσως τι θα πρέπει να βρούμε μαζί του:

Αιγυπτιακά σύμβολα των Φαραώ (μια που είχε ανακηρυχθεί Φαραώ της Αιγύπτου επίσημα),
καθώς και σύμβολα της λατρείας του Αιγυπτογενούς θεού Σέραπι, του οποίου την λατρεία προώθησε ο Μέγας Αλέξανδρος.
Μαζί με τον Σέραπι θα βρούμε και την Ίσιδα, χωρίς αμφιβολία.
Δίπλα θα είναι και ο Λίβυος Άμμωνας – Δίας, άλλος ένας θεός που βοήθησε τον Αλέξανδρο.
«Πέρα από την Αφρική» όλα τούτα... Ας παραδεχτώ πως ο νεκροπομπός Άνουβις θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τον Ερμή... (είχε δημιουργηθεί και μικτή θεότητα, ο Ερμάνουβις)

Αν δεν βρεθούν τα παραπάνω, αποκλείεται ο όποιος νεκρός να είναι ο Αλέξανδρος, ακόμα κι αν υπάρχει επιγραφή.
 
Η Ίσις.
Μουσείο Μαραθώνα.


Και όλα αυτά, μόνο τους Αιγύπτιους θα έκαναν υπερήφανους, και όχι εμάς, μια που ήδη ισχυρίζονται, και βάσιμα, πως αυτοί μετέδωσαν τον πολιτισμό τους σε μας αν και τους κατακτήσαμε, όπως εμείς λέμε για τους Ρωμαίους. Γιατί, με την κατάκτηση της Αιγύπτου, η Ελλάδα γέμισε ναούς του Σέραπι, της Ίσιδας, του Άνουβι, του Αρποκράτη... Αλλού, παραθέτω γνήσια ελληνική επιγραφή, που λέει πως η Ίσιδα και ο Σέραπις είναι οι μοναδικοί θεοί, και οι υπόλοιποι προέκυψαν από παρεξήγηση των ιδιοτήτων αυτών των δύο. Μέχρι εκεί φτάσαμε τότε...

 

Στον τάφο βρήκαμε Καρυάτιδες, που είναι σκλάβες, και μάλιστα Ελληνίδες σκλάβες, βάσει της ερμηνείας του Βιτρούβιου, και Σφίγγες, που όλοι ξέρουν πως προέρχονται από την Αίγυπτο. Τίποτα, όμως δεν δείχνει, ακόμα, Αλέξανδρο.

Το δε περίφημο ψηφιδωτό, όπως έχω ήδη γράψει, φαίνεται καθαρά πως είναι «στριμωγμένο» στο πλαίσιό του, και πιθανά περικομμένο κάπου στη μέση του, μια που απουσιάζουν τα... πόδια του Πλούτωνα και της Περσεφόνης. Με άλλα λόγια έχει μάλλον μεταφερθεί πρόχειρα από αλλού, η ο καλλιτέχνης που το φιλοτέχνησε δεν ήταν έντεχνος. Όλα δείχνουν μια προχειρότητα, που επιβεβαιώνουν πως ο τάφος άλλαξε χέρια, τουλάχιστον μία φορά.


Τέλος πάντων, αν νομίζουμε πως θα αλλάξει κάτι στη ζωή μας, είθε και μακάρι και άμποτε...
Πολύ πιο σημαντικό όμως θα ήταν αν αλλάζαμε μυαλά, και να μην στηρίζαμε τις ελπίδες μας στους τάφους...


Δημήτρης Σκουρτέλης

Η Αμφίπολη αποκαλύπτει τα μυστικά της Περσεφόνης (2)

Βρέθηκε ένα σημείωμα του ιερέα των Μυστηρίων
προς τον μάστορα του ψηφιδωτού της Αμφίπολης.
Από αυτό μπορούμε να ανασυστήσουμε την σκηνή
της Αρπαγής της Κόρης από τον Άδη,
όπως παρουσιάζονταν στα Μυστήρια!


Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η Αμφίπολη αποκαλύπτει τα μυστικά της Περσεφόνης


Βρέθηκε ένα σημείωμα του ιερέα των Μυστηρίων
προς τον μάστορα του ψηφιδωτού της Αμφίπολης.
Από αυτό μπορούμε να ανασυστήσουμε την σκηνή
της Αρπαγής της Κόρης από τον Άδη,
όπως παρουσιάζονταν στα Μυστήρια!

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Οι καταστροφές της αρχαίας Ελλάδας από τους Χριστιανούς.


Ο καταστροφέας της Αθήνας
Λεύκιος Κορνήλιος Σύλλας.



  • ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ;
    Οι Χριστιανοί; Μπάααα...
    Την Επίδαυρο κατάστρεψε ο Ρωμαίος Λούκουλλος κατά τους Μιθριδατικούς πολέμους.

  • ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ;
    Οι Χριστιανοί; Μπαααα...
  • Τους Δελφούς κατάστρεψαν οι Φωκείς κατά τους "Ιερούς πολέμους", και ο Ρωμαίος Λούκουλλος κατά τους Μιθριδατικούς πολέμους.
  • ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΘΗΒΑ;
    Οι Χριστιανοί; Μπαααα...
  • Ο Αλέξανδρος ο Μέγας το 335 π. Χ.

  • ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΔΗΛΟ;
    Οι Χριστιανοί; Μπαααα...
    Η Δήλος καταστράφηκε κατά τους Μιθριδατικούς πολέμους, το 88 π.Χ.  Ο Μιθριδάτης, βασιλιάς του Πόντου και σύμμαχος των Αθηναίων, επιτίθεται στη Δήλο, και την καταστρέφει, σκοτώνοντας περί τους 20.000 ανθρώπους. Και το 69 π.Χ. οι πειρατές του Αθηνόδωρου, συμμάχου του Μιθριδάτη, ολοκλήρωσαν την καταστροφή εξαφανίζοντας κάθε ίχνος ζωής εκεί.

  • ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ;
    Οι Χριστιανοί; Μπαααα...
    Ο Ρωμαίος στρατηγός Λεύκιος Μόμμιος το 146 π.Χ.
  • ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;
  • Οι Χριστιανοί; Μπαααα...
  • Ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας κατά τους Μιθριδατικούς πολέμους.

  • ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΔΩΔΩΝΗ;
  • Οι Χριστιανοί; Μπαααα...
  • Η Δωδώνη καταστράφηκε από τους Αιτωλούς το 219 πΧ υπό τον στρατηγό Δωρίμαχο.

  • ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ;
  • Οι Χριστιανοί; Μπαααα...
  • Την αρχή έκανε ο Φίλιππος ο Ε' της Μακεδονίας το 220-217 π.Χ. και η πόλη εξαφανίστηκε από τους Ρωμαίους το 189 π.Χ.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ;
. Οι Χριστιανοί; Μπαααα...
Οι Ρωμαίοι το 167 π.Χ. 150.000 κάτοικοι έγιναν σκλάβοι. 70 πόλεις καταστράφηκαν.Έπρεπε να περάσουν 500 χρόνια για να επανακάμψει και πάλι η ζωή στην Ήπειρο.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ;Οι Χριστιανοί; Μπαααα...
Οι Ρωμαίοι το πυρπόλησαν το 167 π.Χ.
ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ;
. "...αφού (ο Καλιγούλας) διέταξε να μεταφερθούν από την Ελλάδα όλα τα αγάλματα των θεών που ήταν ιδιαίτερα γνωστά για την ιερότητα και την καλλιτεχνική τους αξία περιλαβανομένου και αυτού του Δία στην Ολυμπία, για να τους βγάλει το κεφάλι και να βάλει το δικό του, έχτισε ένα μέρος του Παλατιού που έφτανε μέχρι το Φόρουμ, έκανε τον ναό του Κάστορα και του Πολυδεύκη αποδυτήριο, και συχνά έπαιρνε θέση ανάμεσα στα θεϊκά του αδέλφια..."
Σουετώνιος Βίοι Δώδεκα Καισάρων Καλιγούλας, κεφ 22, 2.

Ο Αυτοκράτορας Γάιος, 
πιο γνωστός ως Καλιγούλας.

  • Και... για τους πιστούς αναγνώστες μας...

  • Κουίζ:
    Ποιός έκαψε το ναό της Εφεσίας Αρτέμιδος; Για δυνατούς λύτες...
    Ο νικητής κερδίζει μια εβδομάδα ελεύθερης πρόσβασης στο άντρο της Πυθίας όπου θα απολαύσει την μαστούρα της ζωής του...

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τα πραγματικά Δελφικά παραγγέλματα...

Πηγή εικόνας: εδώ




Τα Δελφικά παραγγέλματα που γνωρίζουμε,(εδώ)  ήταν μια σειρά ηθικές συμβουλές και γνωμικά, που δεν ήταν όμως χρησμοί του Μαντείου. Είχαν στηθεί στους Δελφούς από τους φιλοσόφους, ειδικά τους Επτά Σοφούς, για να τα βλέπουν οι Έλληνες που προσέρχονταν στην Πυθία για να μάθουν το... ριζικό τους, ώστε να συνετίζονται.

Η διοίκηση και το ιερατείο των Δελφών, όμως, αναρτούσε άλλου τύπου επιγραφές και παραγγέλματα, που βρέθηκαν από τους αρχαιολόγους σε πέτρινες πλάκες. Αυτά τα ...παραγγέλματα δεν ήταν τίποτα άλλο από κατάλογοι εσόδων-εξόδων, ατέλειωτες λίστες δωρητών και εξωφρενικών έργων, που μόνο την ματαιοδοξία (και την μίζα) εξυπηρετούσαν.
Όταν η χρηματική προσφορά ήταν σημαντική, ο δωρητής αποκτούσε πρωτοκαθεδρία και προτεραιότητα στην λίστα αναμονής του Μαντείου, και αυτό μνημονεύονταν σε επιγραφή. Ακόμα και αν ήταν ξένος, ακόμα και αν ήταν κατακτητής, όπως ο Λυδός Κροίσος. Το Μαντείο δέχονταν προσφορές και σε είδος. 
Ακολουθούσαν και κατάρες κατά των εχθρών του Μαντείου, καθώς και θριαμβευτικές επιγραφές για την καταστροφή της Φωκίδας. που ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Μαντείο:  "Ἀμφικτύονες ἀπὸ Φωκέων". Τέτοιες επιγραφές αναφέρει με ντροπή ο ίδιος ο Πλούταρχος, που ήταν ιερέας του Μαντείου!
"Βλέποντας τον θεό [στους Δελφούς] να περιβάλλεται από δεκάτες και αφιερώματα, προϊόντα φόνων, πολέμων και λεηλασιών, και το ναό να ξεχειλίζει από Ελληνικά λάφυρα, δεν αγανακτείς, και δεν οικτίρεις τους Έλληνες, διαβάζοντας αισχρές ταμπέλλες πάνω σε ωραία αναθήματα, σαν: ΄΄Ο Βρασίδας και οι Ακάνθιοι από τους Αθηναίους΄΄, ΄΄Οι Αθηναίοι από τους Κορίνθιους΄΄, ΄΄Οι Φωκείς από τούς Θεσσαλούς΄΄, ΄΄Οι Ορνεάτες από τους Σικυώνιους΄΄, ΄΄Οι Αμφικτύονες από τους Φωκείς΄΄";
Πλούταρχος, «Περι του μη χραν έμμετρα νυν την Πυθίαν», 15

Οι Δελφοί ήταν ο βρυκόλακας, το τσιμπούρι που απομυζούσε το αίμα της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενο την δεισιδαιμονία των Ελλήνων.



Θαυμάστε το πραγματικό Δελφικό Πνεύμα, λοιπόν, όπως είναι αδιάψευστα χαραγμένο στις επιγραφές που αναφέραμε. Ένα μικρό δείγμα παραθέτω. Δεν χρειάζεται να ξέρετε πολλά αρχαία για να αναγνωρίσετε τις λέξεις δραχμή, οβελός (οβολός οδελός) μνά, στατήρας, τάλαντον...
και φυσικά τους Περσικούς Δαρεικούς, το ψωμοτύρι των πατριωτών ιερέων...

Μπορείτε να τις δείτε όλες τις επιγραφές, εδώ ακολουθώντας τους συνδέσμους:
--------------

τάδε πόλεις καὶ ἰδιῶται
ἐπάρ[ξαν]το ταύται τᾶι πυλαίαι.
Νάξ[ιοι] δραχμὰς τριακοσίας
πεντήκοντα· ἤνικαν
Τελεσικράτης Τιμοκλείδου,
Ἀριστόδημος Αἰσίμου.
Στρόμβων Νάξιος δραχμὰς δύο.
Δημαίνετος Νάξιος ἀττικὰς
δραχμὰς δέκα· τούτου
αἰγιναῖον δραχμαὶ ἑπτά.
Τελεσικράτης Νάξιος
δραχμὰς δύο.
Ἀριστόδημος Νάξιος
δραχμὰς δύο.
Μεσσάνιοι, Λυσίξενο[ς],
Φίλλις, Κ[․․]θ̣[․․], [Εὐ]ρύ[․․․]ος,
δραχμὰς ἑβ[δεμήκ]οντα.
Σωσίβιος Φαρσάλιος
δραχμάν.
Ἄνδοκος Λακεδαιμόνιος
δραχμὰς δύο.
Λύγδαμις Τραγίλιος
δραχμὰς ἕξ, ὀβολοὺς τέσσαρας.
Ναυκρατῖται ἐξ Αἰγύπτου,
Πυθαγόρας ἤνεικε, δραχμὰς
τριακοσίας πεντήκοντα.
Εὔδαμος Συρακόσιος
δραχμὰς τριάκοντα.
Σάραυκος Ἀρκὰς δραχμὰς δύο.
Κότταβος Ἀρκὰς δραχμὰς τρεῖς.
Εὐρυδίκα Λαρισαία
δραχμὰς δύο.
Αἰσχυλὶς Σελινυσία
δραχμὰς δύο.
Ἐπίχαρμος Ἀρκὰς δραχμάν.
Κλεινὼι Φλειησίη
ὀβολοὺς τρεῖς.
Ἐχενίκη Φλειησίη
ὀβολός, ἡμιωβέλιον.
Κλεονίκα Φλειησίη
ὀβολός, ἡμιωβέλιον.
Φιλοστρατὶς Λακεδαιμονία
ὀβολοὺς τρεῖς.
Κλεογένης ἀττικοῦ
δραχμὰς τέσσαρας, τούτου
αἰγιναῖον δραχμαὶ δύο,
ὀβολοὶ τέσσαρες.
Πείσιος ἀττικοῦ δραχμὰς
τέσσαρας, τούτου αἰγιναῖον
δραχμαὶ δύο, ὀβολοὶ τέσσαρες.
Κτήσων ἀττ[ι]κοῦ δραχμὰς
τέσσαρας, τούτου αἰγιναῖον
δραχμαὶ δύο, ὀβολοὶ τέσσαρες.
Θεόδωρος Ἀθηναῖος
ὑποκριτὰς δραχμὰς
ἑβδομήκοντα.
Εὐτέλης δραχμὰς δύο.
Ἡγήμων ὀβολοὺς τρεῖς.
Δαμόθεμις Εὐφάνευς
Φασηλίτας δραχμὰς ἑπτά.
Ἀρίστων δραχμάν.
Πάγκων Θηβαῖος δραχμάν.
Τιμέας Ἀπολλωνιάτης
δραχμὰς ἑβδεμήκοντα.
Θρασύ{συ}βουλος {²⁶Θρασύβουλος}²⁶ Θεσπιεὺς
δραχμάν.

-------------
ἐπὶ Ἀργιλίου
ἄρχοντος, τᾶς
ὀπωρινᾶς πυλαί<α>ς,
ὀγδόας καὶ δεκάτας,
ταίδε τᾶμ πολίων
ἤνικαν τοῦ ὀδελοῦ
τοῦ δευτέρου·
Λακεδαιμόνιοι
δραχμὰς
τριάκοντα δύο,
ἤνικε Ἄλκιμος.
Ματροπολῖται
Θεσσαλοὶ δραχμὰς
ἑκατὸν ἴκατι,
ἤνικεν Ἐπικρατίδας.
Μάγνητες Κροκαῖοι
δραχμὰς τριάκοντα,
ἤνικε Φιλοναύτας.
Μάγνητες Μεθωναῖοι
δραχμὰς τριάκοντα
ἕξ, ἤνικε Φιλοναύτας.
Μάγνητες Ὀξωνιαῖοι
δραχμὰς δέκα ἐννῆ,
τρῖς ὀδελούς,
ἤνικε Φιλοναύτας.
Λοκροὶ Ἑσπέριοι
[δρ]αχμ[ὰς] ἑπτακ
ατίας
πεντήκοντ[α],
ἤνικε Ὀρόγκ[ι]ος.
Φωκεῖς Τειθρ[ών]ιοι
δραχμὰς ἑκατὸν
ἑξήκοντα ἐννῆ,
ὀδελόν, ἡμιωδέλιον,
ἤνικε Φιλοκλῆς.
Φωκεῖς Πε[διε]ῖς
δραχμὰς τριάκοντα,
ἤνικε Ἱππόλαος.
---------------
ἐπὶ Αἰσ[χύλου ἄ]ρχοντος,
τᾶς [ἠ]ρινᾶς πυλαίας, τρίτας
καὶ δεκά̣τας, ταίδε τᾶμ πο-
λίων ἤ[νι]καν τοῦ ὀδελοῦ τοῦ
δευτέ[ρο]υ.
Μεγαρε[ῖ]ς, Ἄνδρων, δραχμὰς
τρισχιλίας τετρακοσίας
τεσσαράκοντα τέσσαρας.
Τροζάνιοι δραχμὰς τριακο-
σίας τρι[ά]κοντα τέσσαρας,
ἤνικεν Φ[ύ]γων.
Κυφαρ[ρεῖ]ς, Κόμβος, δραχμὰς
ἑκατ[ὸν ἑβ]δεμήκοντα.
------------------
Ἀπολλων[ιᾶται]
κριθᾶν μεδίμνους
φειδωνείους
τρισχιλίους, ἐκ τού-
των ἐγένοντο μέδι-
μνοι δελφικοὶ
χίλιοι ὀκτακόσιοι
ἑβδεμήκοντα πέντε·
τούτου τιμὰ ἐγένετο
δραχμαὶ τρισχίλιαι
πεντακόσιαι ὀγδο-
ήκοντα ἑπτά, τρεῖς
ὀβολοί, ἡμιωβέλιον·
τοῦτο δὲ ἄγαγον τᾶι
αὐτῶν δαπάναι εἰς
Δελφοὺς ἐπὶ τὰν
θάλασσαν τοὶ
Ἀπολλωνιᾶται·
ἄγαγε τὸ σῖτον
Αἰνησίδαμος Δελφός,
Ἀριστοκλείδας
Ἀπολλωνιάτας.
κεφάλαιον λήμματος
ταύτας τᾶ[ς] πυλαίας
ἐπὶ Α[ἰ]σχύλου δραχμαὶ
ὀκτα[κ]ισχίλιαι
πεντα[κ]όσιαι
τριάκοντα, ὀβολός,
ἡμιωβέ[λ]ιον.
----------------------
ἐπὶ Μ[να]σιμάχου
ἄρχον[τ]ος, τᾶς ὀπω-
ρινᾶς πυλαίας,
τετάρτας [κα]ὶ
δεκάτας, τα[ίδ]ε τᾶν
πολίων ἤνικαν
τοῦ ὀδελοῦ τοῦ
δευτέρου.
Τροζάνιοι δραχμὰς
τριάκοντα τέσσαρας,
ὀβολοὺς τέσσαρας·
ἤνικε Θέσσαλος
Τιμοκλέους.
Ἐπιδαύριοι δραχμὰς
χιλίας διακοσίας,
ὀβολοὺς δύο· ἤνικεν
Παγκράτης Ἐπικράτεος,
Δωριεύς.
Λακεδαιμόνιοι
δραχμὰς ἑπτακισ-
χιλίας ἑκατὸν εἴκοσι,
ὀβολοὺς δύο,
ἡμιωβέλιον· ἤνικαν
Ἐχετέλης, Φιλόλαος,
Ἄλκιμος, Ἀντιλέων.
Μεγαρεῖς δραχμὰς
ἑπτακοσίας ἑξήκοντα·
ἤνικεν Ἄνδρων.
Κορίνθιοι δραχμὰς
χιλίας τριακοσίας
τεσσαράκοντα ὀκτώ·
ἤνικεν Ἀνδρόμαχος,
Λαβώτας.
---------------------
[τάδε] π[όλεις] καὶ
ἰδιῶται ἐπάρ-
ξαντο ταύται τᾶι
πυλαίαι.
Ὄβαλος Ἀρκὰς
δραχμάν.
Ἀλέξιππος
Ἀρκὰς δραχμάν.
Εὐάγων Καρύστιος
ὀβολοὺς δύο.
Εὐφράνωρ Κυραναῖος
δραχμὰς δύο.
Ἄναξις Φωκαιεὺς
ὀβολόν.
Ξενότιμος
Ἡρακλείδα
Ἡρακλειώτας
ἐκ τοῦ Πόντου,
ἰατρός, στατῆρα
χρυσίου Ἀβυδηνόν.
Εὐτέλης Ναυκρατίτας
ἀττικὰς
δραχμὰς δέκα.
Τύρις Ναυκρατίτας
ἀττικὰς
δραχμὰς πέντε.
Πολυμήδης Τέλλυος
Ἀμπρακιώτας
δραχμὰς κορινθίας
δέκα πέντε.
Ἑρμόδωρος Ἐρυθραῖος
ὀβολοὺς τρεῖς.
Ἀριστόβουλος
Σάμιος ὀβολοὺς
τέσσαρας.
Νικοφῶν Σάμιος
ὀβολοὺς πέντε.
Αἰσχύρος Σάμιος
ὀβολοὺς τρεῖς.
Δημοφῶν Κήιος
ἀττικοὺς
ὀβολοὺς τρεῖς.
Καλλίδαμος
Ἀρκὰς δραχμὰς δύο.
Φιγαλεῖς Ἀρκάδες
δραχμὰς
ἑβδεμήκοντα.
Δωριεὺς Ἐπιδαύριος
δραχμὰς δύο.
Μεγαλοπολῖται
ἐξ Ἀρκαδίας
δραχμὰς διακοσίας·
ἤνικεν Νικόλοχος
Προξένου.
Νικόλοχος
Μεγαλοπολίτας
δραχμάν.
Ἰκαδίων Κ̣[υδ]ωνιάτας
δραχμὰς [δύ]ο.
Καλλισταίνετος
Νυσούριος
ἀττικὰς
δραχμὰς τέσσαρας.
---------------
δραχμα[․․]
---------------
[— — —]ΜΟΣ v
[— Ἀρ]κ̣άς v
[— — —]ΕΙ v

[ἐπὶ Ἀντιχάρευς ἄρχοντος]
[τᾶς ἠρινᾶς πυλαίας]
[ἑνδεκάτας],
[ταίδε τᾶμ πολίων ἤνικ]αν
[τοῦ ὀβολοῦ τοῦ π]ρώτου·
[․․․․10․․․․] Π̣ρ̣όξενος
[δρ]αχ[μ]ὰς ἑκατὸν
[π]εντήκοντα, τὸ ἡμιόλιον.
Τρικκαίων Τίμων
δραχμὰς ἑκατόν.
Ὁμολιέων Φίλιππος
δραχμὰς τριακοσίας
τριάκοντα ἕξ, ὀβολοὶ τρεῖς.
Κυφαρρέων Σίρακος
δραχμὰς ἑπτά,
τρεῖς ὀβολούς.
Φωκέων Ἑλλὰς δραχμὰς
τριάκοντα.
ἐν ταύται τᾶι πυλαίαι,
ταίδε τᾶν πολίων
ἤνικαν τοῦ ὀβολοῦ
τοῦ δευτέρου·
Δελφῶν Τελέσαρχος
δραχμὰς πεντακοσίας.
Τροζανίων Φύγων
δραχμὰς ἐνακοσίας
τεσσαράκοντα ἕξ, ὀβολόν.
Λακεδαιμονίων
Ἄλκιμος, Ἐχετέλης,
Ἀντιλέων δραχμὰς
δισχιλίας πεντακοσίας
τεσσαράκοντα δύο.
Αἰνιὰν Φυρράγιος
Στράτων δραχμὰς
ὀγδοήκοντα δύο,
δύ’ ὀβολοί.
ἐκ Ταλάνας Ἀθανάδας
Αἰνιὰν δραχμὰς ἑξήκοντα
ἑπτά.
Φεραίων Ἡρακλείδας
δραχμὰς τριακοσίας
εἴκοσι.
[τάδε πόλεις καὶ]
[ἰδιῶται ἐπάρξαντο]
[ταύται τᾶι πυλαίαι]·
[— — — — — — — — —]
[δραχμὰς δέκ]α {²⁷ἑπτ]ά}²⁷,
[ὀβολοὺς δύ]ο
[․․․․10․․․․]ΟΡ
[․․5․․ δραχμὰ]ς δύ[ο].
[․․6․․․]κ̣ος
[Ἀρισ]τοτέλους
[․․]Α̣[․]Α̣ΙΟΣ
δραχμὰς δύο.
Ἄνδοκος
Λακεδαιμόνιος
δραχμὰς ἕξ.
Ναυσιάδας
Λακεδαιμόνιος
δραχμάν.
Φοιτιεῖς καὶ
Στράτιοι
δραχμὰς τριακο-
σίας πεντήκοντα,
ἤνικαν δὲ τὸ
ἀργύριον
Πυρροίτας Στράτιος,
Δράκων Φοιτιεύς.
Ἀγίας Μαντινεὺς
δραχμάν.
Ἀριστίς, Κλεαριστίς,
Ἀριστοκλῆς ὀβολοὺς πέν|τε,
Κλεάριστος
Καρύστιος
δραχμὰς δύο.
Σίβαυκος Ἀρκὰς
δραχμὰς δύο.
Ξένων τᾶς ζαμία[ς]
δραχμὰς χιλίας
διακοσίας
ἑξήκοντα.
Καλλίδαμος Ἀργεῖος
δραχμάν.
Εὖθις Ἀρκὰς
δραχ<μ>ὰς δύο.
τῶν ἐπιτιμαμάτων
τῶν ἔργων δραχμαὶ
ἑκατὸν πέντε.
πὰρ Τελεσάρχου
ὃ ἀπέδωκε τοῦ
ὑπαρχιτεκτονικο[ῦ]
δραχμαὶ εἴκοσι
ὀκτώ.
κεφάλαιον λήμματος ταύτης
τῆς πυλαίας ἐπὶ Ἀντιχάρευς ἑνδεκά-
της, δραχμαὶ ἑξακισχίλιαι ἐνακόσιαι
εἴκοσι ὀκτώ.

[π]ελανὸν Πίερες̣ [— — — — — —]
πεντεκαίδεκα δρα[χμὰς — — — —].

ἇδε Δ̣ελφοῖς Φασε̄λίτας τὸν
πελανὸν διδόμεν· τὸ<δ> δαμόσι-
ον ἑπτὰ δραχμὰς δελφίδες δ̣-
ύ’ ὀ<δ>ελο̄́ς, τὸν δὲ ἴδιον, τέτο̣ρ̣ε-
ς ὀδελο̄́ς· Τιμοδίκο̄ καὶ Ἱσ̣τι<α>ί-
ο̄ θεαρο̄́ντο̄ν· Ε̄̔ρύλο̄ ἄρ̣χοντο̣ς̣.

ἐπὶ Ἀρχιάδα ἄρχοντος, πυλαίας ὀπωρινῆς· ἱερομνημονούντ[ων]
Αἰτωλῶν Φιλλέα, Νικοστρ[άτ]ου, Κορινθίου· Δελφῶν Ἀ̣ν̣α̣ξανδρί[δα],
Νικοδάμου· Βοιωτῶν Εὐγείτονος, Ἐπικύδους̣· Φ̣ω̣κέω[ν] Νικοκλέο[ς],
Νικοπόλιος· Αἰνιάνων Εὐξένου, Ἀριστο[φ]ύλου· Ἐρετριέων
Αἰσχύλου· Τρο[ζ]ανίων Στράτωνος· Λοκρῶν Ἐχέμμα·
Ἀθηναίων Φαλα<ί>κου· Δωριέων Αἰνήσωνος· ἔδοξε τοῖς
ἱερομνήμοσιν· ἐπειδὴ Κεφαλίων Μεγαρεὺς καὶ Βοΐδι[ον]
Μεγαρική, μηνύσαντες τἀληθῆ τῶι [θ]εῶι Διοπείθη[ν]
Ἀθηναῖον ἔχοντα τὰ ἱερὰ χρήματα τοῦ Ἀπόλλωνος [τοῦ Πυ]-
10
θίου τάλαντα ὀκτώ, καὶ ἐγδικασαμένου Κεφαλί[ωνος]
καὶ Βοϊδίου ἐν τοῖς ἱερομνήμοσιν, καὶ κ̣αταγνόντ[ων τῶν]
ἱερομνημόνων, καὶ ὄντος ἐν τῶι ζυγάστρωι, Διο[πείθης]
ὀ̣φ̣ε̣ί̣λων τῶι θεῶι τάλαντα ὀκτώ, ἔδωκαν οἱ ἱερομν[ήμονες]
Κεφαλίωνι καὶ Βοϊ[δ]ίωι Μεγαρεῦσιν καὶ ἐκγό[νοις αὐτῶν(?)]
καὶ Οἴκιδι Ἀργείωι προδικίαν καὶ ἀσφάλειαν [κατὰ τὸν]
νόμον, ἐπειδὴ φαίνονται μεγάλα τὸν θ[εὸν καὶ ἄξια(?)]
εὐεργετηκότες.

--------------------
...ήκοντα πέντε, ὀβο-
λοὶ δύο, χαλκοῖ ἕν-
δεκα, καὶ δαρεικο-
ὶ δέκα εἷς.


...ἐλείπετο τοῖς ταμίαις π[αρὰ τῆι πόλε]ι τῶν vvv
Δελφῶν, ἀπὸ τῆς ἐαριν[ῆς πυλαίας εἰς τ]ὴν ὀπω-
ρινὴν πυλαίαν, τάλα[ντα δέκα, μναῖ εἴκ]οσι τρεῖς,
στατῆρες εἴκοσι, ἡ[μιωβέλιον].
πρόσοδοι δὲ ἐγέ[νοντο· ἐπαρχαὶ τῆς ἐαρι]νῆς
πυλαίας ἐπὶ Ἀχ[αιμένεος ἄρχοντος· τάλ]αντα
τριάκοντα ἑ[πτά, μναῖ τεσσαράκοντα ὀκτ]ώ,
στατήρ, ὀβο[λοὶ δύο, ἡμιωβέλιον].
--------
[κ]αὶ ὀπωρ[ινῆς πυλαίας ἐπὶ Θέωνος v τάλαν]τα
[δ]έκα τ[ρία, μναῖ ἐννέα, στατῆρες τέσσαρε]ς,
[χαλ]κ[οῖ πέντε].
----------
[κεφάλαιον τῆς προσόδου· τάλ]αντα πεν[τήκοντα],
[μναῖ πεντήκοντα ἑπτά, στατ]ῆρες πέντ[ε, ὀβο]-
[λοὶ δύο, χαλκοῖ ἕνδεκα].
--------
[σύμπαν κεφάλαιον σὺν τῶι ὑ]πάρχοντι καὶ [τῆι]
[προσόδωι τάλαντα ἑξήκον]τα ἕν, μναῖ εἴκο[σι],
[στατῆρες εἴκοσι πέντε, ὀβ]ολοὶ τρεῖς, χαλ-
[κοῖ πέντε].
-------------
[ἀπὸ τούτων ἀναλώματα ταύ]της τῆς πυλαία[ς· vv]
[τοῖς ναοποιοῖς, κελευσά]ντων τῶν ἱερομνη̣-
[μόνων, τάλαντα δύο v Δει]ν̣ομάχωι γραμμάτω[ν]
[ἐγκοπῆς τῶν Πυθιονικῶν, κ]αὶ τῶν ἐπιδεκάτω[ν]
[στατῆρας ․․․․․․14․․․․․․] v Ἰσχεδάμωι τοῦ
[․․․․․․․16․․․․․․․ τῆς ἑξαμ]ήνου μισθὸν vvv
[στατῆρας ․․6․․․ v Καλλιδάμω]ι γραμματεῖ
[τῶν ταμιῶν μισθὸν ἡμιμναῖον v] Ξενοδόκ[ωι]
[κήρυκι τῶν ταμιῶν μισθὸν ἡμιμναῖον].
lacuna of unknown length
[κεφάλαιον ἀναλώματος τάλαντα — — — —]
[— — — — — — — — — — — — — — — — — —]
[․․․․․․․․․․․․․․․․34․․․․․․․․․․․․․․․․] ὀκτώ.
[— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —]
[χρ]υ̣σ[οῖ εἴκοσι τέσσαρες· οὗτοι ἀριθμοῦνται]
[ἐ]ν μναῖς πέντε, στατῆ[ρσι πέντε].
----------
[δοκι]μεῖον ἀπὸ τοῦ κ[ρατῆρος ]
Δ[αρ]εικοὶ ἑκατὸν ἐνενή[κοντα ἐν ἑπτὰ στατῆρσι]
[ἠρι]θμημένοι.
[ἄλ]λοι δαρεικοὶ τριάκοντα ἐν ἑ[πτὰ καὶ δραχμῆι]
[ἠρ]ιθμημένοι.
[κ]αὶ δοκιμεῖον ἀπὸ τοῦ περιραντηρίου·
[δ]αρεικός v ἀριθμεῖται δὲ ὁ δαρεικὸς ἐ[ν ἑπτὰ]
[κ]αὶ δραχμῆι. τὸ δὲ ἄλλο πᾶν καλόν.
[τ]ούτων ἀπέχεται· μναῖ ἐννέα, στατῆρε[ς]
τριάκοντα, ὀβολοὶ τρεῖς, χαλκοῖ τέσσαρ[ες].
-----------------------
[ἐλείπετο τοῖς ταμίαις παρὰ τῆι πόλει τῶν Δελφῶν],
[ἀφαιρεθέντος τοῦ ἀναλώματος, τάλαντα πεντή]-
[κοντα ὀκτώ, μναῖ πεντήκοντα τέσσαρες, στατῆρες]
[δέκα ὀκτώ, δραχμή, χαλκοῖ πέντε].
-----
....[ὶ] τῆς ὀπωρινῆς πυλαίας τῆς ἐπὶ Θ[έωνος· τ]άλαντα πε-
ντή[κ]οντα ὀκτώ, μναῖ πεντήκοντ[α τέτταρ]ες, στατῆρ<ε>-
ς δέκα ὀκτώ, δραχμή, χαλκοῖ πέν[τε· τούτου] χρυσοῖ δι-
ακόσιοι εἴκοσι εἷς· τούτω̣ν̣ [οἱ μὲν ἑκατὸ]ν ἐνενήκο-
[ντα ἐν ἑ]πτὰ στατῆρσι λε[λογισμένοι ἦσα]ν, οἱ δὲ τρι-
40
[άκοντα] καὶ εἷς ἐν ἑπτὰ κ[αὶ δραχμῆι. γίνετ]αι δὴ τούτ-
[ων ἀργυρίου] μναῖ τεττα[ράκοντα τέτταρ]ες, στατῆρ-
[ες εἴκοσι δύο, δραχμ]ή· λ[ελόγισται οὖν το]ῦ μὲν ἀ[ργυ]-
[ρίου σύμπασα τιμή, ἀφαιρεθείσης τῆς τ]ιμῆς τ[οῦ χρ]-
[υσίου, τάλαντα πεντήκοντα ὀκτώ, μναῖ ἐ]ννέα, σ[τατῆ]-
45
[ρες τριάκοντα εἷς, χαλκοῖ πέντε· χρυσο]ῖ δὲ δι[ακόσ]-
[ιοι εἴκοσι εἷς v πρόσοδοι δὲ ἐγένοντο· ἐ]πὶ τ[ῆς ἐαρ]-
[ινῆς πυλαίας ἐπὶ Θέωνος ἄρχοντος· παρὰ Φωκέων μί]-
[α καὶ εἰκοστὴ καταφορὰ τάλαντα δέκα ․․․․10․․․․]
[— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —]

[․․․․10․․․․ χρυσοῖ δέκ]α, ὁ χρ[υσοῦς ἕκαστος ἐν ἑπτ]-
[ὰ καὶ δραχμῆι· τούτων] γ̣ίνοντα[ι στατῆρες ἑβδομήκ]-
[οντα πέντε vv κεφάλ]αιον ἐγένετο τ[ῆς προσόδου ἐπ]-
5
[ὶ τῆς ἠρινῆς πυλαί]ας τῆς ἐπὶ Θέωνος ἄ[ρχοντος, τάλ]-
[αντα ἕνδεκα, μναῖ π]εντήκοντα μία, στα[τῆρες δέκα τ]-
[έτταρες, δραχμή. τού]του δέκα χρυσοῖ δ̣[․․․․10․․․․]
[․․․․․․15․․․․․․․]ο̣ν ἐπὶ τῆς ἠρινῆς π[υλαίας. κεφά]-
[λαιον δὲ ἐγένετο τ]ῆς προσόδου καὶ τῶ[ν ὑπαρχόντω]-
10
[ν παρὰ τῆι πόλει] τῶν Δελφῶν ἐπὶ Θέωνο[ς ἄρχοντος· τ]-
[άλαντα ἑβδομήκ]οντα, στατῆρες πέντε, δ[ραχμή, χαλκ]-
[οῖ πέντε, {χαλκοῖ π}]{έντε}, καὶ χρυσοῖ διακ[όσιοι εἴκο]-
[σι εἷς. v ἀπὸ τούτω]ν ἀναλώματα ταύτηι τ[ῆι ἠρινῆι π]-
[υλαίαι v τοῖς ναο]ποιοῖς εἰς τὴν οἰκο[δομίαν τῆς ὁ]-
15
[πλοθήκης τάλαντα] εἴκοσι τέτταρα, το[ῖσδε· Μολύσω]-
[νι Παιδίνα Φαρσαλίω]ι, Οἰολύκωι Διοκ[λέους Λαρισ]-
[αίωι, Μηδείωι Ἀριστο]φυλίδα Λαρισαί[ωι, Ἀμύντορι]
[Σιμμία Φεραίωι, Ὀρέ]σται Ναύτα Κρανν[ωνίωι, Ἱππίαι]

------------------------
[․․6․․․]ιοι Ἀρχ[ί]ας Θρ[— 9 max. —]
[στατῆρ]ας δισχιλίου[ς ἑκατόν].
[․․․7․․․]ιεῖς Κρατερα[ῖος ․․5․․]
[․․․ στατ]ῆρας χιλίου[ς πεντακοσί]-
[ους πέντ]ε.
[․․5․․εῖ]ς Ἄγρων Μεν[— 10 max. —]
[․․․․10․․․․]ίτου σ[τατῆρας ․․․․]
break
col. II
[— — — — — — — — — — — — — — — —]
[στατ]ῆρας [․․․․9․․․․] vv [vac. 7]
[Ἀτ]ράγιοι Πολύ[χ]αρμος Βρ̣ι̣[․․5․․]
Μέλισσος Σά̣θωνος, στατῆρ[ας vvv]
ὀκτακοσίους ἑβδομήκοντα [πέντε].
Παγασῖται Δημήτριος Φορ[μίω]-
νος, στατῆρας ὀγδοήκοντα π[έντε].
10
[Μ]ακεδόνες Ἀρχέπολις, Ἄγιπ[πος],
[σ]τατῆρας μυρίους πεντακοσ[ίους].
[Δελ]φοὶ Καλλικράτης Καλλικ[λέ]-
[ους, Διο]σκουρίδας Ἀρισταγό[ρα],
[․․․8․․․․]ς Ξενοστράτου, Δά[μων]
[Ἱππία, ․․5․․]στρατος Ξ̣[ένωνος],
[στατῆρας τετρ]ακο[σίους εἴκοσι?]
[․․․․․․15․․․․․․․ πυ]λαίαι̣ [ἠρι]ν̣ᾶ-
[ι, παρὰ τῶμ πρυτανίω]ν ἀπὸ τῶν ἴκατ-
[ι ταλάντων ἐκομισ]ά̣μεθα δραχμὰς
[τετρακισμυρίας δ]ισχιλίας. κεφά-
[λωμα εἰσιτάματος] ταύτης τῆς πυλ-
[αίας αἰγιναίου δρ]αχμαὶ τετρακι-
[σμύριαι δισχίλια]ι. εἰσιτάματα ἐ-
[πὶ ․․․8․․․․ ἄρχοντο]ς, ὀπωρινᾶς π-
[υλαίας, πρυτανευόν]τ̣ων Ἀγαύ̣ο̣υ, Πα-
[․․․․․․․16․․․․․․․ Εὐ]θ̣[υ]δόμου vv

v Λακεδαιμόνιοι
πὸτ τὸν ναὸν αἰγι-
ναίου δραχμὰς πε-
ντακοσίας δέκα, ἤ-
[ν]ικε τὸ ἀργύριον
[Κλεομέ]νης ὁ βα[σι]-
[λεὺς μετ]ὰ ναο[ποι]-
[ῶν — — — — — — — —]
[․․ Λακεδαιμόν]ιος
αἰγιναί[ου δ]ραχμ-
άν v Χάρμος Λακεδ-
αιμόνιος αἰγιναί-
ου δραχμὰς δύο v Μέ-
νων Λακεδαιμόνι-
ος αἰγιναίου δρα-
χμάν v Βύτις Λακε-
δαιμόνιος αἰγιν-
αίου δραχμάν v Τι-
μέας Λακεδαιμόνι-
ος αἰγιναίου ὀβο-
λοὺς τρεῖς v Ἐνδέ-
ξιος [Φαν]οτεὺς φυ-
γὰς αἰγι[να]ίου δρ-
αχμάν v Ξάν[θ]ιππ[ος]
Θράσωνος Καρύστι-
ος αἰγιναίου δρα-
χμάν v Δαμόνοος Π-
ελ[λ]ανεὺς αἰγιναί-
[ου ὀ]βολοὺ[ς τ]ρεῖς.
[v Ἀπολ]λών[ι]ος Διο-
[νυσοδώρ]ο[υ] Κρὴς
[ἐκ? — — — — — —]

[λήμματος κεφάλωμα ταύτης τῆς πυλαίας, αἰγιναίου]
[δραχμαὶ — — — — — — — — — —κο]ντα [․․․] vac.
[ἐπὶ ․․․11-12․․․․ ἄρχοντος, τᾶς] ὀπωρινᾶς πυλ[αίας],
[τοίδε ἐπάρξαντο ταύται τᾶι πυλαί]αι, ἀργυρολογ[εόν]-
[των ․․․․․․․․19․․․․․․․․․ Καλ]λισθένευς Κ[οριν]-
[θίου v ․․․․․․․․․20․․․․․․․․․]ς αἰγιναίου [δραχ]-
[μάν v ․․․․․․․․․21․․․․․․․․․․]ος αἰγινα[ίου δραχ]-
[μάν v ․․․․․․․․․․22․․․․․․․․․․]ς αἰγιναί[ου δραχ]-
[μάν v ․․․․․․․․․21․․․․․․․․․․]μ̣ου Θούρ[ιος αἰγι]-
[ναίου ὀβολοὺς τρεῖς v ․․․8․․․․ Ἑ]ρμοκλέο[ς ․․5․․]
[․4․․ αἰγιναίου ὀβολοὺς τρεῖς v] Σιμίας Α[․․5․․]
[․․․․9․․․․ αἰγιναίου ὀβολοὺς] τρεῖς v Κ[․․6․․․]
[․․․․․12․․․․․ αἰγιναίου ὀβολ]οὺς τρεῖ[ς v ․․5․․]
[․․․․․13․․․․․․ αἰγιναίου δραχ]μὰς δύο v [․․6․․․]
[․․․․․․15․․․․․․․ αἰγιναίου δρα]χμὰς δύο, ὀβ̣ο̣λ̣ο̣ὺ̣ς̣
[τέσσαρας v ․․․․․․15․․․․․․․]ντος Ἄνδριος ἀττικ|[οῦ]
[δραχμάν v ․․․․․․․16․․․․․․․]δ̣ίκου Ἄνδριος ἀττικοῦ
[δραχμάν v ․․․․․․․16․․․․․․․ Ἄ]νδριος ἀττι[κ]οῦ δραχ-
[μάν v ․․․․․․․16․․․․․․․ Ἄνδρι]ος ἀττικοῦ [δ]ραχμάν
[․․․․․․․17․․․․․․․․ Ἄνδριος ἀ]ττικοῦ δραχμάν v Ἀ|ν̣-
[․․․․․․․․18․․․․․․․․ Ἄνδριο]ς ἀττικοῦ δραχμάν
[․․․․․13․․․․․․ Ἄνδριος ἀττικοῦ] δραχμάν v Πολύφαν-
[τος ․․․․․13․․․․․․ Ἄνδριος ἀττικ]οῦ δραχμάν v Σθε-
[․․․․9․․․․ Ἄνδριος ἀττικοῦ δρα]χμάν v Ἐπαίνετος
[․․․․9․․․․ Ἄνδριος ἀττικοῦ δρα]χμάν v Ἀντικράτης
[․․․․․12․․․․․ Ἄνδριος ἀττικοῦ] δραχμάν v Κτησίλ̣ο-
[χος ․․․․10․․․․ Ἄνδριος ἀττικ]οῦ δραχμάν v Θαρ-
[․․․․․12․․․․․ Ἄνδριος ἀττικο]ῦ δραχμάν v Νεο-
[․․․․․․․․18․․․․․․․․ Ἄνδριος] ἀ<τ>τικοῦ δραχμάν
[․․․․․․15․․․․․․․ Ἄνδριος ἀ]ττικοῦ δραχμάν v Ἀρ|ι-
[․․․․․13․․․․․․ Ἄνδριος ἀττ]ικοῦ δραχμάν v Σωφ|ά-
[νης ․․․․9․․․․ Ἄνδριος ἀττικο]ῦ δραχμάν v Χαιρέ|ας
[․․․8․․․․ Ἄνδριος ἀττικοῦ δραχ]μάν v Χαλκίδευς
[․․․․9․․․․ Ἄνδριος ἀττικοῦ δραχμ]άν v Νικησίας
[․․․․10․․․․ Ἄνδριος ἀττικοῦ δραχμά]ν v Κλεόδωρ|ος
[․․․8․․․․ Ἄνδριος ἀττικοῦ δραχμάν v ․3-4․]κ̣ύδης | Ἱπ
------------------


[․․․․․12․․․․․ Φαρ]σάλ[ιος]
[αἰγιναίου ὀβολοὺ]ς τρε[ῖς].
[․․․․․․15․․․․․․․]ου Σά[μιος]?
[αἰγιναίου ὀβολοὺς] τρε[ῖς]
[— — — — — — — — — — — — —]
[․․․․․․․17․․․․․․․․ Κεῖος] ἐκ
[Καρθαίας αἰγιναίου δραχμ]άν.
[․․․11-12․․․․ Κεῖος ἐκ Καρθ]αί-
[ας αἰγιναίου δραχμὰς πέν]τε.

[․․․․․․14․․․․․․ Κεῖος ἐκ Κ]αρ-
[θαίας αἰγιναίου ὀβολοὺς τρεῖ]ς.
[․․․․․․․17․․․․․․․․ Κεῖος ἐ]κ
[Καρθαίας αἰγιναίου ὀβολοὺ]ς
[τρεῖς].
-------------------
[․․․․․․․․․․23․․․․․․․․․․․]ς
[αἰγιναίου — — — — — — —].
[․․․․․․14․․․․․․ Κεῖος ἐκ Κ]αρ-
[θαίας αἰγιναίου δραχμάν].
[․․․․․․․․․․22․․․․․․․․․․]
[αἰγιναίου ὀβολοὺς τέσσαρ]ας.
[․․․․․12․․․․․ Κεῖος ἐξ Ἰου]λί-
[δος αἰγιναίου δραχμάν].
[․․․․․․․․․․22․․․․․․․․․․]ΟΣ
[․․5․․ αἰγιναίου ὀβολοὺς τρ]εῖς.
[․․․․․․14․․․․․․ Κεῖος ἐκ Κ]αρ-
[θαίας αἰγιναίου ὀβολοὺς τρ]εῖς.
[․․․․․․15․․․․․․․ Κεῖος ἐκ] Καρ-
[θαίας αἰγιναίου ὀβολοὺς τρε]ῖς.
[— — — — — — — — — —]ΟΣ
[— — — — — — — — — —]Λ̣ΟΣ
[— — — — — — — — — —]ΑΝ
[— — — — — — — — — — —]
[αἰγιναίου ὀβολοὺς τρεῖ]ς.
[— — — — — — — — — — — —]
[— — — — — — — — — — — —]
[— — — — — — — — — — — —]
[αἰγιναίου ὀβολοὺς τ]ρεῖς.
[․․․․․․․16․․․․․․․]ς
[αἰγιναίου ὀβολοὺ]ς τρεῖς.
[․․․․․․14․․․․․․]ρίδα Κύπρι-
[ος αἰγιναίου δρ]αχμὰς δύο.
[․․․․11․․․․․]στράτου Ἡρακλειώ-
τας αἰγιναίου ὀβολὸν ἡμιωβέλιον.
Σωτέλης Οἰκοτέλους Ἡρακλειώτας
αἰγιναίου ὀβολὸν ἡμιωβέλιον.
Οἰόλυκος Ἀριστονόου Περραιβὸς
αἰγιναίου ὀβολὸν ἡμιωβέλιον.
Ἐρωτίων Κλεοτίμου Σικυώνι-
ος αἰγιναίου ὀβολοὺς τρεῖς.
Τιμοξένα Θεάρκεος Πελλανὶς
αἰγιναίου δραχμὰς δύο.
Ἱμέρτας Χαριδάμου Περραι-
βὸς αἰγιναίου ὀβολόν.
Ἀκουσίας Μέδωνος Θεσσαλὸς
ἐξ Ὄρθου δραχμὰς δύο.
Ἀπολλώνιος Ἀριστοδήμου Μά-
γνης αἰγιναίου ὀβολοὺς τρεῖς.
Ἀριστόδημος Ἀπολλωνίου Μάγν-
ης αἰγιναίου ὀβολοὺς τρεῖς.
Ἀπολλόδωρος Ἀπολλωνιίου Μά-
γνης αἰγιναίου ὀβολόν.
------------------------
Κλεόμαντις Καφυιεὺς Ἀρχὰς
αἰγιναίου δραχμὰς πέντε.
---------------------
λήμματος κεφ[ά]λωμα ταύτ[ης]
τῆς πυλαίας [αἰ]γιναίου [δρα]-
χμαὶ τετρα[κάτ]ιαι ὀγδ[οήκον]-
τα ἐννέα, ὀβο[λο]ὶ τέσσ[αρες],
ἡμιωβέ[λ]ιον.
------------------
ἐπὶ Πε[ι]θαγόρα ἄρ[χοντος, τᾶς]
ἠρινᾶς πυλαίας, τ[οίδε ἐπάρ]-
[ξ]αντο ταύται τᾶ[ι πυλαίαι, ἀρ]-
[γυ]ρολογεόντω[ν ․․․․10․․․․]
[․․․], Πυθέα Αἰγ[ινάτα].
[Πολ]ύ̣αινος Ἀν[․․․․․12․․․․․]
[․․5․․] αἰγιν[αίου δραχμάν].
[․․5․․]δὼ ἐκ Κ[․․․․․13․․․․․․]
[αἰγινα]ί[ο]υ ὀ[βολοὺς τρεῖς].
[Αἰ]σχύλος Συ[ρακόσιος]
κορινθίου δρ[αχμὰς τρεῖς].
Εὐκλῆς Συρακό[σιος]
κορινθίου δραχ[μὰς τρεῖς].
Σώσιππος Συρακόσι[ος]
κορινθίου δραχμὰς τ[ρεῖς].
τοῦτο ἀπεδόμεθα καὶ αἰ[γιναῖ]-
ον ἐποήσαμεν δραχμὰς τέ[σσα]-
ρας χαλκοῦς ἐννέα.
Ἀρισταίνετος Δημοκρίτου Κε[ῖ]-
ος ἐξ Ἰουλίδος ἀττικοῦ δραχμάν.
Διονύσιος Καλλικλέους Κεῖος
ἐξ Ἰουλίδος ἀττικοῦ δραχμάν.
τοῦτο ἀπεδόμεθα καὶ αἰγιναῖ-
ον ἐποήσαμεν δραχμὰν
ὀβολοὺς δύο ἡμιωβέλιον.
-------------------
λήμματος κεφάλωμα ταύτης
τῆς πυλαίας αἰγιναίου
δραχμαὶ ἑπτὰ χαλκοῖ τρεῖς.
--------------
ἐπὶ Ἀριστωνύμου ἄρχοντος,
τᾶς ὀπω[ριν]ᾶς πυλαίας,
τοίδ[ε ἐπάρξ]α[ν]το [τ]αύται τᾶ[ι]
[πυλαίαι, ἀργυρολογεόντων]
[— — — — — —, — — — — — —]
[— — — — — —]
[․․․․․․․․18․․․․․․․․ Κύπ]ρι-
ο[ς αἰγιναίου ὀβολοὺς τρε]ῖς.
Θε[․․․․․․․․19․․․․․․․․․]ς
αἰ[γιναίου ὀβολοὺς τρεῖ]ς
Εὐφα[ν․․․․․12․․․․․]
αἰγιν[αίου δραχμὰς ἑπτ]ά.
Διίφιλ[ος ․․5․․ Κεῖος ἐξ Ἰ]ουλίδ-
ος αἰγι[ναίου ὀβολοὺς τ]ρεῖς.
Ἑρμίας Ὀψ[ίου? {²⁷Ὀψ[ίνου?}²⁷ Κεῖος ἐξ Ἰο]υλίδος
αἰγιναί[ου ὀβολοὺς τρεῖ]ς.
Ἑβδομὶς Δ[ι]ο[․․․8․․․․ Κεῖα] ἐξ Ἰ-
ουλίδος α[ἰ]γιν[αίου δραχμάν].
Χαρμείδης Νικ[ίου Κεῖος ἐκ Καρ]-
θαίας αἰγιναί[ου δραχμάν].
Φιλοκλῆς Στησιχ[όρου Κε]ῖος
ἐκ Καρθαίας αἰγι[ναίου]
ὀβολοὺς τρεῖς.
Σώνικος Κλεονίκου [Κ]εῖος
ἐκ Καρθαίας αἰγιναί[ο]υ
ὀβολοὺς τρεῖς.
Λάμπις Λαμπριία Κεῖος
ἐκ Καρθαίας αἰγιναίου
ὀβολοὺς τρεῖς.
-------------------
Ἡρακλείου ἄ[ρχοντος]
ἐν Δελφοῖς, τᾶ[ς ἠρινᾶς]
πυλαίας, μιᾶς κ[αὶ]
εἰκοστᾶς,

οστατευόντ[ων]
Σαμία Θηβαίου,
Νεόσσου Λαρισαί[ου],
Ἀντιφάτα Σκοτουσσαί[ου],
ἀργυρολογεόντων
Ἀρισταγόρα Δελφοῦ,
Δαμοφάνεος Κορινθίου,
Ἀμφάρεος Φωκέος·
τοίδε τῶν Ἀμφικτιόνων
ἤνικαν τοῦ ἐπικεφάλου
ὀβολοῦ τοῦ δευτέρου·
Φλειάσιοι δραχμὰς
[διακοσί]ας δέκα,
[— — — — — — — —]
[τάδε πόλεις καὶ]
[ἰδιῶται ἐπάρξαντο]
[ταύται τᾶι πυλαίαι]·
[— — — — — — — — —]
δ[ραχμα— — — — — —]
ΓΙ[— — — — — — — —]
δρ[αχμα— — — — — —]
[— — — — — — — — —]
[— — — — — — — — — —]
[․․]μων Ναυκρατ[ίτας]
[δρ]αχμὰς δύο.
[․․]Κ̣ΑΣΙΣ Ναυκρατίτ[ας]
[δρα]χμὰς δύο.
[․․]Λ̣ΑΣΕ̣ΙΣ Ναυκρατίτ[ας]
[ὀβ]ολοὺς τρεῖς.
[— — — — — — —]
ὀβολοὺς τρεῖς.
Σθένων Αἰγαῖος καὶ
Εὔθηρος Μιλήσιος
ὀβολοὺς τρεῖς.
Εὐδο[— — — —]
[— — — — — —]

[— — — — — — —]

[δραχμὰς] ἑκατὸν
[τεσσαρά]κοντα,
[ἤνικεν] Ἑλλανίας.
[Περραι]βοὶ Ἐρικινεῖ[ς]
[δραχμ]ὰς ἑκατὸν
[τεσσα]ράκοντα,
[ἤνικε]ν Ψακαδίας.

[— — — — — — — — —]

[ἤνει]κεν ․Ι․․․[— —]
[․․․․]ναῖοι δρ[α]χμὰς
[ἑκατ]ὸν εἴκοσι ὀκτώ,
[ἤνεικ]εν Ξενοκράτης.

[Χαρα]δ̣ραῖοι [Φωκ]εῖς
[δραχ]μὰς διακο[σίας],
[ἤνει]κεν Μελάν[θ]ιος.
[Φαρσ]άλιοι δραχμὰς
[διακ]οσίας ὀκτ̣ώ̣,
[τέσσ]αρας ὀβολούς,
[ἤνει]κεν Θρασύ[δα]ος.
[Προέ]ρνιοι δραχμὰς
[ἑκατ]όν, ἤνεικεν
[․․․․]στρατος.
[․․․․]εῖς δραχμὰς
[τετρα]κοσίας {²⁷[πεντα]κοσίας}²⁷
[ἑβδομ]ή̣κοντα ὀκτώ,
[τρεῖς] ὀβολούς,
[ἤνεικε]ν Ἱππόνικος.
[․․․․εῖ]ς δραχμὰς
[τριάκο]ν̣τα πέν[τε],
[τρεῖς ὀβ]ολού[ς],
[ἤνεικεν] Φιλ[— —]
[— — — — — — — — — — —]
δ[ραχ]μὰς εἴκοσι δύ[ο],
[τέσσαρα]ς ὀβολούς,
ἤνεικεν Φρικᾶς.
Π[ει]ρ[α]σιεῖς δραχμὰς
διακοσίας ἕξ,
ἤνεικεν Θεόδωρος.
Σικυώνιοι δραχμὰς
[δ]ισχιλίας διακοσία[ς]
εἴκοσι, ἤνει[κ]εν
Ξενότιμος, Ἀλέξανδρο[ς].
Λαμιεῖς δραχμὰς
ἑξακοσίας, ἤνεικεν
Παιδίας.
Ἀνγειεῖς δραχμὰς
ἑκατόν, ἤνεικεν
Δαμάσιππος.
Φωκεῖς δραχμὰς
[δισ]χιλίας
[τετρ]ακοσίας {²⁷[πεντ]ακοσίας}²⁷
[δέκα] ὀκτώ, τέσσαρας
[ὀβολούς, ἤ]νεικεν
[․․․11-12․․․․]Ι̣ΟΣ.

[— — — — — — — — — — — —
[Ἀν]αιῖται ἀπ’ Ἰωνί[ας]
φωκαιίδας ἑκατὸ[ν]
ἴκατι ἕξ, τούτου
αἰγιναῖον δραχ[μαὶ]
διακάτιαι πεντή[κοντα]
ἐννῆ, τρῖς ὀδελ[οί],
ἤνικε Ἀλκίδαμος,
Ἔραστος.
Ἀναξίβιος Μεγαλ[οπολίτας]
δραχμὰς δύο.
Φρυν[— — —]
[— — — — — — — — — —]
[ἀττικοῦ δραχμὰς τρῖς],
[τούτου αἰγιναῖον]
[δραχμ]αὶ δύο.
Ἡρακλεῖοι ἀπ’ [Ἰ]τ̣α̣[λίας]
τὸ πρότερον καὶ [τὸ]
ὕστερον, νόμου[ς]
ἰταλιωτικοὺς ἑκ[ατόν],
τούτου αἰγιναῖον
δραχμαὶ ἑκατὸν ἴκ[ατι]
τέτορες, τέτορες ὀδ[ελοί],
ἤνικε Μέντωρ ἰατρό[ς].
Πειθίας Κήιος δρα[χμάν].
Τιμίδης Κήιος δρα[χμάν].
Μένης Κήιος δραχ[μάν].
Φρασι[․․5․․] Κήιος
ἀττι[κοῦ δρα]χμὰς [δύο],
τού[του αἰγιν]αῖον
δρ[αχμά, δύο] ὀδελ[οί].
Ἀλ[․․5․․] Κήιος
δρα[χμὰ]ς δύο.
Λεοκ[λ]είδης Κήιος ὀδ[ελόν].
Κλεοφῶν Κήιος ἀττι[κοῦ]
δραχμὰς δύο, τούτου
αἰγιναῖον δραχμά, δύ[ο ὀδελοί].
Θεοτέλης Κήιος ἀττικ[οῦ]
δραχμάν, τούτου αἰγ[ιναῖον]
[τέ]τορες ὀδελοί.
[․․․]κ̣ος Κήιος ἀττικο[ῦ]
[— — — — — — — — — — —]

[․․․․]έας [Φι]λο[— —]
[Κο]ρκ[υ]ραῖος
[ὀ]δελοὺς τρῖς.
Ἄρχιππος Μαντινεὺς
δραχμάν.
Νίκανδρος Ἀθηναῖος
ἀττικοῦ δραχμάν,
τρῖς ὀδελούς.
Θρασυδαῖος Βίωνος
Χερσονασίτας
[ὀ]δ[ελο]ὺς δύο.
[․․5․․]ος Ἑρμιονεὺς
[ὀδελ]όν.
[․․․․]ωρος Φωκεὺς
[ὀδελ]οὺς τρῖς.
Π[λοῦ]τος, Μεγυλλίας
Λα[κεδα]ιμόνιοι
ὀδελ[οὺ]ς τέτορας.
Διονύ[σι]ος Ἀμπρακιώτας
δραχμὰς δέκα ἑπτά.
Ἀσάλατος Παλλαντεὺς
τρῖς ὀδελούς.
Βαθυκλῆς Θισοαῖος
ἐγ Μεγάλας Πόλιος
δραχμὰς δύο.
Ἁγησίδαμος
Μεγαλοπολίτας
ὀδελοὺς τρῖς.
Κλε[ό]μβροτος
Μεγαλοπολίτας
ὀδελοὺς τρῖς.
Παντοκλείδας
[Μ]εγαλοπολίτας
[ὀδ]ελοὺς τρῖς.
Τι[μ]όθεος Μεγαλοπολίτας
ὀδελ[ο]ὺς τρῖς.
Λαιάδας Μεγαλοπολίτας
ὀδελοὺς τρῖς.
Λέων Μεγαλοπολίτας
[ὀ]δελοὺς τρῖς.
[Ἀρι]στολ[α]ΐδας
[Μεγ]αλοπολίτας
ὀδελοὺς τρῖς.
Ἰοκάδη[ς] Μεγαλοπολίτας
[ὀδ]ελοὺς τρῖς
[Εὐ]δωρ[ίδ]ας Μεγαλοπολίτας
[ὀδελοὺς] τρῖς.
[․․5․․ Μ]εγαλοπολίτας
[ὀδελοὺ]ς [τρῖς].
[․․․8․․․․]ος Εὐ[φ]άνευς
[Νισούριος ἀτ]τικοῦ
[δραχμὰς δύο].
[․․․․․13․․․․․․]ς
[Νισούριος ἀττι]κοῦ
[δραχμὰς πέντ]ε.
[․․․․10․․․․] Νισούριος
[ἀττικοῦ δρα]χμὰς τέσσαρας.
[․․․8․․․․ Ν]ισούρ[ι]ος
[ἀττικοῦ δ]ραχμάν.
[․․6․․․]ω̣ν Νισούριος
[δραχμά]ν.
-----------------
Αἰσχύρος Εὐετ[ίωνος?]
Παριανὸς χρυσίο[υ]
στατῆρα Κυζικηνό[ν].
Ξένων Κορίνθιος
τᾶς ζαμίας
κατέβαλε δραχμὰς
χιλίας τετρακατίας.
-----------------
κεφάλαιον
λάμματος ταύτας
τᾶς πυλαίας,
ἑβδέμας καὶ δεκάτας,
δραχμαὶ ὀκτακισ-
χίλιαι τριακάτιαι
πεντήκοντα ὀκτώ,
πέντε ὀδελοί,
ἀττικοῦ τετρακάτιαι
ἴκατι πέντε, τρῖς ὀδελοί,
Ῥοδία δραχμά,
χρυσίου στατὴρ
Κυζικηνός.
--------------------