Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Δαιμονικές παραστάσεις στην Αττική. (β) "PHYLAX"



Έργο του δημιουργού του διαολάκου “PHYLAX” βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο. (πηγή εδώ, Παλμός. Γλυφάδα) Για να ξέρουμε τι παίζει...


Στις 5 Δεκεμβρίου 2017 εγκαταστάθηκε, στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου το γλυπτό PHYLAX που, όπως δηλώνει το Δελτίο Τύπου του Δήμου,  “αναπαριστά και συμβολίζει το Φύλακα – Άγγελο της πόλης”.

Καμία σχέση με άγγελο όμως δεν έχει αυτό το γλυπτό. Μπορεί ο δημιουργός του να έχει εμβαπτισθεί -κατ’ αυτόν- στην Κινέζικη κουλτούρα, όπου ο οφιοειδής Δράκος είναι σύμβολο του Καλού, αλλά στον εδώ πολιτισμό, τα φτερωτά όντα με κόκκινο χρώμα και κεφάλι φιδιού συμβολίζουν ένα πράγμα: Τον Εκπεσόντα Άγγελο, τον Βαάλ-Ζεβούβ κατά τους Φοίνικες, τον Εωσφόρο.

Συνεπώς η τοποθέτηση αυτού του γλυπτού αποτελεί πρόκληση όχι μόνο στο θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων, (και Μουσουλμάνων) αλλά στην ίδια την κρατούσα  Σημειολογία του Δυτικού Πολιτισμού, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.






Γράψαμε ήδη πως κάθε καλλιτέχνης κάνει όσα μπορεί με βάση όσα ξέρει, όσα πιστεύει και όσα αισθάνεται. Γράψαμε επίσης πως η ευθύνη για την προώθηση του έργου του, δεν  είναι δικιά του. Έτσι κι αλλιώς θα προσπαθήσει να προωθήσει τα έργα του. Την ευθύνη αυτή έχουν οι διάφοροι φορείς και τα άτομα που τον στηρίζουν και τον προωθούν. Αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη της επιλογής του.

Και το ποιοι έχουν αυτήν την ευθύνη, γίνεται ξεκάθαρο από το Δελτίο τύπο του Δήμου: “παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου το γλυπτό PHYLAX”“Την όλη δαπάνη του έργου ανέλαβε εξολοκλήρου ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος και η σύζυγός του κυρία Μαρίνα Μαρτίνου επισφραγίζοντας την αγάπη και την εκτίμησή τους προς το Δήμαρχο της πόλης Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη” ο οποίος μάλιστα είχε και λόγο στην τελική εμφάνιση του γλυπτού: “Ο γλύπτης φρόντισε για την άψογη καλλιτεχνική και αισθητική εικόνα του έργου και τον χρωματισμό του σε κόκκινο χρώμα, όπως είχε προτείνει και έγινε αποδεκτό από το δήμαρχο κύριο Διονύση Χατζηδάκη”. (Πάντα από το Δελτίο τύπου του Δήμου)

Προσθέτω πως το έργο αυτό, εκτός από καθαρά δαιμονολατρικό, προσβάλλει και την αισθητική ακόμα και του πλέον αδιάφορου, όπως και πολλά άλλα έργα του καλλιτέχνη.


(Εικόνα: Μια εικαστική ...απόπειρα του δημιουργού)


Παραθέτουμε όλο το Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

“Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου το γλυπτό PHYLAX που αναπαριστά και συμβολίζει το Φύλακα – Άγγελο της πόλης. Το γλυπτό τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης, μεταξύ των εκκλησιών Αγίας Σκέπης και Αγίου Γεωργίου, επί της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος. Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου δημιούργησε το γλυπτό αρχικά σε πηλό και στη συνέχεια έγινε εκμαγείο το οποίο χρησίμευσε για τη διαδικασία της χύτευσης σε μπρούντζο. Ο γλύπτης φρόντισε για την άψογη καλλιτεχνική και αισθητική εικόνα του έργου και τον χρωματισμό του σε κόκκινο χρώμα, όπως είχε προτείνει και έγινε αποδεκτό από το δήμαρχο κύριο Διονύση Χατζηδάκη. Την όλη δαπάνη του έργου ανέλαβε εξολοκλήρου ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος και η σύζυγός του κυρία Μαρίνα Μαρτίνου επισφραγίζοντας την αγάπη και την εκτίμησή τους προς το Δήμαρχο της πόλης Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη.”

Βεβαίως, στο "Βήμα on line" διαβάζουμε την τελευταία πρόταση κάπως διαφορετικά:
"Την όλη δαπάνη του έργου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η αστική και μη κερδοκοπική εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου, επισφραγίζοντας την αγάπη και την εκτίμησή τους προς το Δήμαρχο της πόλης Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη."
Αυτό έλλειπε, να μην ανακατευτούν και οι "Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις" στον ...Φύλακα του σπιτιού μας...







Ο γλύπτης όμως, έχει γεμίσει όλα τα Νότια Προάστεια με ανάλογα γλυπτά ευτελέστατης αισθητικής. Μάλιστα, τα έχει χαρίσει (Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι διάσημοι Έλληνες καλλιτέχνες στην Κίνα ...χαρίζουν τα έργα τους)

Τα χάρισε βέβαια, αλλά “δέσμευσε” ένα ποσό για τα έξοδα


Αντιγράφουμε από σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

“Την απόφαση να διακοσμήσει δημόσιους χώρους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με γλυπτά του Βουλιώτη διακεκριμένου καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου έλαβε η διοίκηση Κωνσταντέλλου. Ο καλλιτέχνης αποφάσισε να παραχωρήσει στον Δήμο μέχρι στιγμής δύο έργα του, τα οποία όμως θα κατασκευαστούν (επεξεργασία, χήτευση, χρωματισμός) με δαπάνες του Δήμου. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου δέσμευσε 24.600 ευρώ. Η επιλογή των σημείων του Δήμου όπου θα εγκατασταθούν τα γλυπτά έγινε από Επιτροπή την οποία αποτέλεσαν οι δημοτικές σύμβουλοι Μαρία Μπραϊμνιώτη και Μαρία Σίνα-Χόβρη, οι πρόεδροι των τριών δημοτικών κοινοτήτων, Μαίρη Κανέλλου, Νατάσα Κουρεντζή και Αννα Λεντή Τομοπούλου καθώς και αρχιτέκτονας, υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Άρης Μέμος. Στη Βουλιαγμένη, όπου θα τοποθετηθεί το έργο που παρουσιάζει ζώα, επελέγη το σημείο διασταύρωσης της παραλιακής οδού με τον δρόμο του Λαιμού (Καβουρίου). Στη Βούλα, όπου θα τοποθετηθεί το έργο που παρουσιάζει χορευτές, επελέγη ο πεζόδρομος της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου.”





Άλλη ανακοίνωση:

Tην τοποθέτηση δύο γλυπτών του γνωστού καλλιτέχνη και κατοίκου Βούλας, Κωστή Γεωργίου σε κεντρικά σημεία του Δήμου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Μετά από διαβούλευση στα Τοπικά Συμβούλια, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν τα χαρακτηριστικού έντονου χρώματος γλυπτά στην πλατεία Ιμίων της Βούλας, στην αλέα ανάμεσα από τα καταστήματα Δωδώνη και Αντώνης και στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών με την οδό Απόλλωνος στην νησίδα στη Βουλιαγμένη. Ο Δήμος θα προμηθευτεί ένα ακόμη γλυπτό το οποίο, κατά την ίδια απόφαση θα τοποθετηθεί στην Πλατεία της Βάρκιζας όταν ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης της Πλατείας, στο σημείο όπου έχει προβλεφθεί βάσει του σχεδίου της ανάπλασης.

Τα έργα αποτελούν δωρεά του καλλιτέχνη στον Δήμο των 3Β, που θα πληρώσει μόνο το κόστος χύτευσης των γλυπτών. Άλλα έργα του Κωστή Γεωργίου κοσμούν κοινόχρηστους χώρους σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όπως το Πεκίνο, ενώ ένας μεγάλος πίνακάς του βρίσκεται σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο.




Ας παραθέσουμε και μερικά βιογραφικά στοιχεία του καλλιτέχνη.


“Μετά την μεγάλη ατομική αναδρομική έκθεση του Κωστή Γεωργίου με ζωγραφική και γλυπτική που περιόδευσε στα σπουδαιότερα μουσεία της Κίνας (SUZHOU MUSEUM, SΑANXI MODERN MUSEUM κ.λ.π) και την ατομική του στην HILTON ASMUS GALLERY στο Σικάγο, στην οποία παράλληλα πρωτοπαρουσίασε στο κοινό της Αμερικής το τρίτο κατά σειρά CD με τη μουσική του «CHICAGO PIXELS», επέστρεψε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο FONDATION D’ UCCLE στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2013. Στη συνέχεια τα έργα αυτής της έκθεσης μεταφέρθηκαν στο «MUSEE VILLA BEATRIX ENEA ANGLET» στη Γαλλία σε μια έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου του 2013 και θα λήξει στις 15 Ιανουαρίου του 2014. Στις 4 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου του 2014 ακολουθεί η μεγάλη ατομική του έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, με έργα γλυπτικής μνημειακών διαστάσεων της τελευταίας εικοσαετίας.”



Στη συνέχεια, σας αφήνουμε να απολαύσετε αυτό τον όγκο έργων που γοήτευσε τους Σήρας άπαντας κατά την Εώαν...

Πόσο συγκινητικό να είναι κανείς Έλλην...










Δήλωση του Δήμαρχου Παλαιού Φαλήρου: Ο " PHYLAX" Δεν είναι άγγελος, δεν έχει σχέση με τον Χριστιανισμό, αλλά είναι μορφή από την Ελληνική Μυθολογία. Ευχαριστούμε πολύ, δεν είχαμε καταλάβει μέχρι τώρα από που προέρχεται ο Σατανισμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου