Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Υποδούλωση ελληνικών φυλών; Μια πράξη ευσέβειας για τους ολύμπιους θεούς...Η περίπτωση Δρίμακου.

Πηγή εικόνας:


Οι Ολύμπιοι θεοί, κατά τον Αθήναιο, ενέκριναν μόνο την μαζική υποδούλωση των Ελλήνων, και τιμωρούσαν όποιον είχε ξένο δούλο. Η υποδούλωση Ελλήνων από Έλληνες ήταν θεάρεστο έργο, μια που υπήρχε και σχετικός χρησμός.
Αντίθετα, η απόκτηση -και μάλιστα με αγορά, τίμια, όσο δηλαδή τίμια μπορεί να θεωρηθεί η δουλοκτησία- ήταν απαγορευμένη και επέφερε θεϊκή οργή και τιμωρία...

Αυτό το «εκπληκτικό» (για όσους δεν ξέρουν την αλήθεια για την «πάτρια» θρησκεία, φυσικά) κείμενο δείχνει την αγάπη των θεών «μας» για την Ελλάδα.

Ιδού η μετάφραση από τον Αθήναιο:

«Γράφει λοιπόν ο Θεόπομπος στην 17η των "ιστοριών" του, πως οι Χιώτες ήταν οι πρώτοι που αγόρασαν δούλους. 
Πριν από αυτούς είχαν δούλους οι Σπαρτιάτες και οι Θεσσαλοί, αλλά από Έλληνες που κατοικούσαν πριν τα μέρη που έχουν αυτοί. 
Οι μεν υποδούλωσαν τους Αχαιούς, οι δε τους Περραιβούς και τους Αινιάνες, και τους αποκάλεσαν Είλωτες οι Σπαρτιάτες, και Πενέστες οι Θεσσαλοί.

Αλλά οι Χιώτες πήραν βάρβαρους δούλους, και τους πλήρωσαν. Αυτά λέει ο Θεόπομπος. 
Εγώ όμως λέω πως με αυτό, οι Χιώτες εξόργισαν τους θεούς.
Γιατί, χρόνια μετά, έγινε πόλεμος με τους δούλους τους.»


(Εννοεί την εξέγερση του δούλου Δρίμακου στην Χίο)

Σχετικά με την απαγόρευση των ξένων δούλων υπήρχε και χρησμός, ο οποίος, δυστυχώς, δεν αναφέρεται από τον συγγραφέα... Τον επικαλείται όμως ο αρχηγός των εξεγερμένων ξένων δούλων στην Χίο, ο Δρίμακος:
«Αυτό που σας κάνουν οι δούλοι, Χιώτες αφέντες μου, δεν θα πάψει.
Πώς να γίνει αυτό αφού υπάρχει χρησμός που έδωσε θεός;».

Ξεχνά, επίσης,  ο Αθήναιος την υποδούλωση και της Ελληνικής φυλής των Δρυόπων από τον Ηρακλή και την αφιέρωσή τους σαν δούλους, στο μαντείο των Δελφών.


Αθήναιος, Δειπνοσοφισταί, τομ.5


Μετάφραση από το πρωτότυπο, Δημήτρης Σκουρτέλης

Διαβάστε εδώ, την τελική τιμωρία των Χιωτών για την... αμαρτία αυτή, σύμφωνα με χρησμό!!! "Η εξέγερση του δούλου Δρίμακου και ο χρησμός εναντίον της Χίου."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου