Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ευρώπη: Μια Αιγύπτια...





Ακούμε από παντού πως η Ευρώπη είναι ελληνικό όνομα, (σημαίνει “αυτή με μεγάλα μάτια”) και αυτό χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα υπέρ των Ελλήνων Ευρωπαϊστών και σαν επιχείρημα της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Δύση.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Ας αρχίσουμε από την πρώτη αναφερόμενη πρόγονο της Ευρώπης, την Ιώ.
Η Ιώ ήταν κόρη του βασιλιά του Άργους Ίναχου, ή του Πειρήνα. Αλλά οι Φοίνικες έλεγαν πως ήταν δική τους πριγκίπισσα από την Φοινικική Σιδώνα, που απήχθη από τους Έλληνες. Επειδή δε η Ιώ μεταμορφώθηκε σε αγελάδα, πρέπει να ταυτίζεται με την αγελάδα Σιών των Εβραίων... Οι Αιγύπτιοι έλεγαν πως τους δόθηκε σα νύφη από τους Έλληνες. Συνεπώς, κάθε λαός της Ανατολικής Μεσογείου (και όχι της Ευρώπης) την διεκδικούσε, γιατί, σύμφωνα με τις μυθολογίες τους, ήταν η Γενάρχης τους, η ενσάρκωση του κυρίαρχου Τοτέμ της Αγελάδας.

Η Ιώ γέννησε στην Αίγυπτο τον Έπαφο με τον Δία. Ο Δίας ταυτίζοταν με τον Αιγύπτιο Άμμωνα -Αμμούν Ρα.
 Ο Έπαφος παντρεύτηκε την Μέμφιδα, την κόρη του Νείλου, και έκαναν την Λιβύη.
Η Λιβύη έκανε με τον Ποσειδώνα τον Αγήνορα και τον Βήλο.
Ο Αγήνορας πήγε στην Φοινίκη και με την κόρη του Νείλου Τηλέφασσα έκανε την Ευρώπη, τον Κάδμο, τον Φοίνικα, τον Κίλικα και τον Σύρο.

Αυτή λοιπόν η σχεδόν καθαρόαιμη Αιγύπτια, απόγονος του Νείλου και της Λιβύης, που κατοικούσε την Φοινίκη,με μόνο μια Ελληνίδα πρόγονο,(της οποίας όμως αμφισβητείται η καταγωγή)  απήχθη από τον Δία και ήρθε στην Κρήτη.
Η άφιξή της εορταζόταν με κάθε λαμπρότητα στην Ελλάδα (η γιορτή ονομάζοταν “Ελλώτια”) γιατί ουσιαστικά ενσάρκωνε την εισαγωγή Αιγυπτιακών και Φοινικικών στοιχείων πολιτισμού και θρησκείας στην Ελλάδα, και κατ΄επέκταση στην μετέπειτα ονομασθείσα από αυτήν Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αυτή η ονομασία ουσιαστικά σημαίνει πως η Ευρωπαϊκή ήπειρος επηρεάστηκε τόσο πολύ από τους Φοινικοαιγύπτιους, που πήρε το όνομα μιας δικιάς τους γυναίκας -αποστόλου.


Περισσότερα, και η βιβλιογραφία, εδώ
"Η φυλή Δαν και οι Δαναοί"

3 σχόλια:

  1. Και η πεθερά μου αγελάδα είναι. Λες να είναι εβραία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το ερευνήσω, και αν είναι, θα προωθηθεί στο φούρνο.

      Διαγραφή
    2. Φοβερό χιούμορ, ο αγιογράφος.

      Δημήτρης Ι.

      Διαγραφή