Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Ελληνοκεντρικές απάτες: Οι ανθέλληνες Μακκαβαίοι και η ανθελληνική Χάνουκα.

Τα μαρτύρια των Μακκαβαίων.


Οι Μακκαβαίοι ήταν μια δυναστεία Εβραίων επαναστατών που εξεγέρθηκαν κατά των Μακεδόνων κατακτητών τους, τους Σελευκίδες, το 167 π.Χ.. Η επανάσταση πέτυχε, και το Ισραήλ παρέμεινε ανεξάρτητο μέχρι να κατακτηθεί από τους Ρωμαίους το  63 π.Χ.

Οι Εβραίοι γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους από τους Μακκαβαίους (που αναφέρονται και ως Ασμοναίοι)  με την γιορτή της “Χάνουκα”.

Η Ορθόδοξη εκκλησία αναγνωρίζει τους Μακκαβαίους ως μάρτυρες της πίστης,

ενώ οι αρχαιόπληκτοι τους αποκηρύσσουν ως Ανθέλληνες και θεωρούν την αγιοποίησή τους από τους Χριστιανούς ως πράξη ανθελληνισμού.


Τι συνέβαινε όμως;

...και γιατί η Ελληνική μετάφραση της Βίβλου (Των Εβδομήκοντα, όπως αποκαλείται) που έγινε υπό την επίβλεψη των Πτολεμαίων της Αιγύπτου περιέλαβε τα βιβλία των Μακκαβαίων σε αυτή, ενώ η Εβραϊκή “Μασσόρα”, δηλαδή ο επίσημος “κανόνας” των Εβραίων  ΔΕΝ τα περιλαμβάνει;


Τα πράγματα είναι πολύ απλά.


Οι Πτολεμαίοι ήταν σε διαρκή πόλεμο με τους Σελευκίδες, και φυσικά αισθάνθηκαν πολύ ευτυχείς όταν οι Εβραίοι δημιούργησαν “προβλήματα” στον Αντίοχο με την επανάστασή τους…

Πανηγυρικά λοιπόν, οι Πτολεμαίοι μετέφρασαν τα βιβλία των Μακκαβαίων, που τους είχαν πια για ήρωες, και από εκεί  τα πήρε η Ορθόδοξη Εκκλησία.


Τα βιβλία των Μακκαβαίων, λοιπόν, δεν είναι ανθελληνικά αλλά αντι-Σελευκιδικά και Φιλοπτολεμαϊκά.

Θέλετε απόδειξη:


Β Μακκαβαίων, 1, 10
οἱ ἐν Ιεροσολύμοις καὶ οἱ ἐν τῇ Ιουδαίᾳ καὶ ἡ γερουσία καὶ Ιουδας Ἀριστοβούλῳ διδασκάλῳ Πτολεμαίου τοῦ βασιλέως ὄντι δὲ ἀπὸ τοῦ τῶν χριστῶν ἱερέων γένους καὶ τοῖς ἐν Αἰγύπτῳ Ιουδαίοις χαίρειν καὶ ὑγιαίνειν 11 ἐκ μεγάλων κινδύνων ὑπὸ τοῦ θεοῦ σεσῳσμένοι μεγάλως εὐχαριστοῦμεν αὐτῷ ὡς ἂν πρὸς βασιλέα παρατασσόμενοι.


Ο Πτολεμαίος παραχώρησε μέχρι και μια ολόκληρη περιοχή της Αιγύπτου στον Εβραίο ιερέα Ονία για να φτιάξει νέο ναό του Σολομώντα, και νέα Ιερουσαλήμ, σε αντικατάσταση αυτών που κατάστρεψε ο Αντίοχος, όπως μαρτυρά ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος.  

Ιουδαϊκοί πόλεμοι, Ζ, 423:

Ὀνίας Σίμωνος υἱός, εἷς τῶν ἐν Ἱεροσολύμοις ἀρχιερέων, φεύγων Ἀντίοχον τον Συρίας βασιλέα πολεμοῦντα τοῖς Ἰουδαίοις ἧκεν εἰς Ἀλεξάνδρειαν, καὶ δεξαμένου Πτολεμαίου φιλοφρόνως αὐτόν διὰ την προς Ἀντίοχον ἀπέχθειαν ἔφη σύμμαχον αὐτῷ ποιήσειν τὸ τῶν Ἰουδαίων ἔθνος, εἰ πεισθείη τοῖς ὑπ' αὐτοῦ λεγομένοις.Τα βιβλία των Μακκαβαίων είναι επίσης φιλο-Σπαρτιατικά, μια που σε αυτά αναφέρεται πως οι Εβραίοι ήταν φυλετικά συγγενείς με τους Σπαρτιάτες.
(Μακκαβαίων Α΄, κεφ. ιβ΄ 20-21: «Άρειος βασιλεύς Σπαρτιατών Ονία ιερεί μεγάλω χαίρειν. Ευρέθη εν γραφή περί τε των Σπαρτιατών και Ιουδαίων, ότι εισίν αδελφοί και ότι εισίν εκ γένους Αβραάμ.»)

Ας αφήσουν λοιπόν την παραπληροφόρηση για τον ανθελληνισμό των Μακκαβαίων, γιατί η επανάστασή τους, από την ελληνική πλευρά, δεν ήταν παρά μια εμπλοκή των Εβραίων σε άλλον έναν Ελληνικό Εμφύλιο μεταξύ Πτολεμαίων και Σελευκιδών.


Ας δουν λοιπόν, οι “Υπατοι Εθνικοί” και όλοι οι αρχαιόπληκτοι, την ντροπή και το αίσχος των Ελληνιστικών βασιλέων που δεν μπορούσαν ούτε να βλέπουν ο ένας τον άλλον, και έτσι οδήγησαν τον Ελληνιστικό κόσμο στην αγκαλιά των Ρωμαίων με τους εμφυλίους τους, και ας αφήσουν ήσυχους τους Ορθόδοξους…


Σε τελική ανάλυση, την Βίβλο των Πτολεμαίων έχουμε...

Ότι μας έδωσαν οι Παγανιστές...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου