Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Ελληνοκεντρικές απάτες: Το κρανίο απ' την Γαλλία, ως απόδειξη νευροχειρουργικής στους ...Δελφούς


Ο συντάκτης του άρθρου της "Ανοπαίας Ατραπού" Χ. Κασταμονίτης, αναδημοσιεύοντας το άρθρο των ΝΕΩΝ με τίτλο: ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟ 1900 Π.Χ. Η ΠΡΩΤΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ του Σ. Κρίκκη, δεν αρκέστηκε στην φωτογραφία του κρανίου της αρχικής δημοσίευσης των ΝΕΩΝ,

Η φωτογραφία του υπό συζήτησιν κρανίου από τα "ΝΕΑ".


...αλλά έψαξε και βρήκε μια φωτογραφία  από την ...Βικιπαίδεια που θα δείτε εδώ αλλά και σε πριντ σκριν παρα κάτω.

Η φωτογραφία ενός κρανίου από την Γαλλία  του 3.500 π.Χ. στην βικιπαίδεια

...και τα στοιχεία του ευρήματος που δείχνει η εν λόγω φωτογραφία


Η ίδια φωτογραφία αναδημοσιευμένη ως... Δελφική!


Αυτή η φωτογραφία, εμφανώς πιο ...πιασιάρικη, δείχνει ένα κρανίο ...5.500 ετών που έχει υποστεί ανάλογη επέμβαση, (που ονομάζεται "τρυπανισμός" ενώ το ...πτωχό Ελληνικό κρανίο είναι μόνο 3.900 ετών...

Πέρα από την νόθευση των στοιχείων, λοιπόν, και τα δύο άρθρα αυτοδιαψεύδονται:
Στα ΝΕΑ γράφουν: "Οι κρανιογκεφαλικές επεμβάσεις με τρυπανισμό, γίνονταν όπως έχει αποδείξει η επιστημονική έρευνα πολύ παλιότερα σε άλλες περιοχές της Γης, όπως στη Γαλλία, την Ινδία, τους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής." αλλά και: "Η πρώτη όμως επιστημονική περιγραφή του τρυπανισμού ανήκει στον Ιπποκράτη"
Περσινά ξινά σταφύλια δηλαδή. Ανακαλύψαμε την ...Αμερική ξανά. Εμείς και ο ...Ιπποκράτης.
Με βάση τα αρχαιολογικά δεδομένα περί τρυπανισμού, άλλη μια φορά αποδείχνεται πως οι Έλληνες δεν ανακάλυψαν τίποτα μόνοι τους.
"Πάσης σχεδόν τέχνης ευρεταί βάρβαροι"...


ΕΠΙΠΛΕΟΝ:
Ενώ οι τίτλοι και των δύο άρθρων λένε πως η επέμβαση έγινε στους Δελφούς, μέσα λένε πως το κρανίο βρέθηκε στην Κίρρα (Κρίσσα)

Η Κίρρα, (επίνειο της Κρίσσας) για όποιον γνωρίζει ακροθιγώς έστω την αρχαία Ιστορία, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ από τους Δελφούς στον Πρώτο Ιερό Πόλεμο, (1) συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο, θα συμπεράνουμε πως οι Δελφοί κατάστρεψαν το πρώτο ...κέντρο νευροχειρουργικής στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι πως το Μαντείο ήταν κέντρο σκοταδισμού. Άλλος ένας παραπλανητικός τίτλος λοιπόν.
Περισσότερα, εδώ:
Ιεροί θρησκευτικοί πόλεμοι στην Αρχαία Ελλάδα. Το πρότυπο της Τζιχάντ
Δυστυχώς όμως, αφού μιλάμε για το 1900 πΧ, με δυσκολία θα μιλάγαμε για "Μαντείο των Δελφών" τότε, με την κατοπινή του έννοια. Τότε ανακαλύπτονται τα πρώτα πρωτόγονα ίχνη λατρείας εκεί, ενώ ακόμα και η ίδια η Μυθολογία λέει πως ο πρώτος ναός ήταν μια καλύβα από κλαδιά...
Συνεπώς, κάθε επιρροή των Δελφών στην ...νευροχειρουργική της Κίρρας, αποκλείεται!.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
(1) Μερικοί λένε πως η Κρίσσα ήταν επικυρίαρχος των Δελφών και γι’ αυτό ο Όμηρος τη λέει Ιερή. Η Κρίσσα, όπως συνάγεται από την αφήγηση του Παυσανία, δεν είχε καν ιερό του Απόλλωνα. Η Πυθία είπε πως η πόλη θα αλωθεί μόνο όταν ο ναός του Απόλλωνα ενωθεί με τη θάλασσα. Ο Σόλων τότε είπε να αφιερώσουν την Κρίσσα στον θεό, ώστε το ιερό του [στους Δελφούς] να συνορέψει με τη θάλασσα.  Δεν ήταν αφιερωμένη, λοιπόν, στο θεό, ούτε είχε ναό του. Γι’ αυτό και την ισοπέδωσαν.
Δημήτρης Σκουρτέλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου