Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Επικίνδυνη Ελληνική παραλία όπου γίνονται κατολισθήσεις ψηφίστηκε ως η καλύτερη του Κόσμου!

Το παραμύθι με τις αλλεπάλληλες ελληνικές πρωτιές παγκοσμίως έχει τραβήξει αρκετά. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για περιφερειακές διακρίσεις, και όχι παγκόσμιες, βραβεία ιστοτόπων με χαμηλό κύρος, αντιφατικές δημοσιεύσεις -Επί παραδείγματι, ιστότοπος που μας λένε πως ανέδειξε επτά Έλληνες καθηγητές μέσα στους καλύτερους του κόσμου, μολοντούτο τοποθετεί το εκπαιδευτικό Ιδρυμα όπου διδάσκουν στην ...400ή θέση παγκοσμίως ή ακόμα και βραβεύσεις από ...ελληνικά ιδρύματα του εξωτερικού...
Τώρα όμως ήρθε φαίνεται η στιγμή να κινδυνεύσουν ζωές από αυτές τις πρωτιές...

Δεκάδες ιστότοποι πανηγυρίζουν λοιπόν (παίρνω έναν στην τύχη, το "Ποντίκι"):

"Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο συγκρίνουν και ψηφίζουν στο Flight Network τα καλύτερα μέρη, τις πιο όμορφες παραλίες και τα πιο ξεχωριστά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 600 ταξιδιωτικοί συντάκτες, bloggers και τουριστικά πρακτορεία ψήφισαν τις καλύτερες παραλίες του κόσμου και η κορυφή είναι ελληνική υπόθεση.
Συγκεκριμένα, καλύτερη παραλία του κόσμου ψηφίστηκε το «Ναυάγιο» στην Ζάκυνθο. Το Flight network τονίζει την εκπληκτική αντίθεση του γαλάζιου της θάλασσας με το χρώμα των βράχων και φυσικά το ίδιο το ναυάγιο που δίνει ξεχωριστή ομορφιά στην ίδια την παραλία. Αναλυτικά, με 10/10 βαθμολογείται η ομορφιά του τοπίου, με 8/10 η προσβασιμότητα και με 8/10 η ποιότητα άμμου και νερού, ενώ επισημαίνεται πως το Ναυάγιο έχει 275 ημέρες ηλιοφάνεια και μέση ετήσια θερμοκρασία 19 βαθμούς."

 (Φυσικά η ανάγνωση της είδησης μας πληροφορεί πως ούτε η προσβασιμότητα, ούτε και η ποιότητα του νερού της εν λόγω παραλίας είναι άψογες -άλλη μια πρωτιά της πλάκας, λοιπόν)
Καμία πληροφόρηση όμως δεν δίνουν οι ιστότοποι αυτοί για την επικίνδυνη κατολίσθηση που έγινε στο "Ναυάγιο" πέρσι, και ευτυχώς, προξένησε μόνο τραυματισμούς, αν και τα πράγματα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ πιο άσχημα.

Και πάλι παίρνω μια περσινή δημοσίευση κατά τύχη, εδώ από το CNN

"Ζάκυνθος: Κατολίσθηση στο «Ναυάγιο», τρεις ελαφρά τραυματίες
14:14 Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Ζάκυνθο, όταν στην φημισμένη παραλία του νησιού, Ναυάγιο, σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα βράχοι και πέτρες να καταλήξουν στην ακτή και στη θάλασσα. Από την πτώση των βράχων τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ενώ στις αρμόδιες Αρχές σήμανε συναγερμός και για τυχόν αγνοούμενους. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονταν τρεις βάρκες οι οποίες αναποδογύρισαν, γεγονός που προκάλεσε φόβους για αγνοούμενους.
Ωστόσο από την καταμέτρηση των επιβαινόντων στα τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στον όρμο Ναυαγίου, δεν προέκυψε κανένας αγνοούμενος. 
Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οκτώ άτομα, ενώ για το νησί αναχώρησαν και ομάδες της ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, αλλά και από την Πάτρα, με εκπαιδευμένο σκύλο. Στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται επίσης δύο σκάφη του Λιμενικού.Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα η παραλία έχει, προληπτικά, εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.
Πώς έγινε η κατολίσθηση                                               
Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.
Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Οι τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ζακύνθου."

Να και το αντίστοιχο βίντεο με την κατολίσθηση
Θέτω στην κρίση σας αυτήν την επιλογή και αυτήν την νέα "Πρωτιά" της Ελλάδας.
Να κρίνεται ως καλύτερη μια παραλία χωρίς χερσαία διέξοδο, όπου γίνονται κατολισθήσεις. 
Και ρωτάω: Πόσο πραγματικά βοηθάει αυτό τον τουρισμό μας; Και...
Πόσο υπεύθυνοι θα είναι όσοι δημοσιεύουν την πρωτιά αυτή για τυχόν νέα θύματα στο "Ναυάγιο";Την δημοσίευση την είδαμε εδώ:Ermis News

Καθώς και στην σελίδα facebook της "ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου