Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Άθεοι πιστοί του Απόλλωνα; Ω ναι...

Αναδημοσιεύεται από το ιστολόγιο της Ένωσης Αθέων

(Η αρχική ανακοίνωση είναι χιουμοριστική. Πηγή εικόνας, εδώ)

Η Ένωση Αθέων καλωσορίζει τον Ρίτσαρντ Ντόκινς στην Ελλάδα.

Η Ένωση Αθέων καλωσορίζει τον Ρίτσαρντ Ντόκινς στην Ελλάδα.
Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς, ομότιμος καθηγητής ηθολογίας και εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συγγραφέας πολλών βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης, γνωστός υπέρμαχος της εκκοσμίκευσης, πατέρας του λεγόμενου Νέου Αθεϊσμού και ιδρυτής του Richard Dawkins Foundation for Reason and Science, θα βρίσκεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, και θα παραστεί σε δύο εκδηλώσεις.

Η Ένωση Αθέων σε συνεργασία με τα Public, με τις εκδόσεις ΚΑΤΟΠΤΡΟ, και την υποστήριξη της Ένωσης Ουμανιστών/στριών Ελλάδας, του THE HUB, και του HUB SCIENCE σας προσκαλούν την Παρασκευή 24 Απριλίου, ώρα 19:00 στοTHE HUB (Πειραιώς 133, & Αλκμήνης 12). Ο διάσημος επιστήμονας και συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού που θα έχουν συλλεχθεί νωρίτερα στο hashtag #PublicAsksDawkins ή στα σχόλια εδώ.
Τη συζήτηση συντονίζει η υπεύθυνη εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Αθέων, Ελίζα Γκορόγια (@elizagoroya) ενώ τον Ρίτσαρντ Ντόκινς (@richarddawkins) συστήνει στο κοινό ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς. Θα ακολουθήσει υπογραφή βιβλίων.
Πότε: Παρασκευή, 24 Απριλίου στις 19:00
Που: THE HUB, Πειραιώς 133 (Είσοδος 1) & Αλκμήνης 12 (Είσοδος 2)
Είσοδος: με δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Η Ένωση Αθέων θα απευθύνει επίσης χαιρετισμό το Σάββατο 25 Απριλίου από τις 11:00 στο Αμφιθέατρο “Αθήνα 9.84” στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου ο Ρίτσαρντ Ντόκινς θα μιλήσει στην ημερίδα «Η Οδύσσεια της Γνώσεως».
Το συνέδριο διοργανώνει Ο Πολιτιστικός Οργανισμός “Απόλλωνος Ναός” με αρωγό τον “Τομέα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων”, την συμβολή του Πολιτιστικού Συνδέσμου “ΣΑΦΕΜ”, και είναι αφιερωμένο στην φιλόσοφο, μαθηματικό και αστρονόμο Υπατία (370-415 κ.ε.) επ’ ευκαιρίας των 1600 χρόνων από τον βίαιο θάνατό της στην Αλεξάνδρεια.
Πρόκειται για μια προσωπικότητα διεθνώς ανεγνωρισμένη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, που εθυσίασε την ζωή της στο βωμό της Γνώσεως. Επιπλέον είναι ένα σύμβολο της Ελευθερίας και της Ακεραιότητας. Προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας των επιστημών και των τεχνών όπως ο Ρ. Ντόκινς, ο Δ. Νανόπουλος, ο Δ Σιμόπουλος και άλλοι, θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους στην ιστορική διαδρομή και επιδίωξη του Ανθρώπου για πρόοδο και Πολιτισμό.
Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Πότε: Σάββατο 25 Απριλίου στο Αμφιθέατρο “Αθήνα 9.84” από τις 11:00
Που: Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
Είσοδος: ελεύθερη με επίδειξη ταυτότητας.

Για όσους/όσες δεν τον γνωρίζουν είναι ομότιμος καθηγητής ηθολογίας και εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο, για το οποίο έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία στην επιστήμη και στα γράμματα. Μάλιστα, το 2007, το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο των εκατό ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Εκτός από τις σημαντικές εργασίες του στο πεδίο της βιολογίας, ο Ντόκινς είναι ευρέως γνωστός για τις απόψεις του σχετικά με τον αθεϊσμό και τη θεωρία της εξέλιξης, καθώς και για την εναντίωσή του στον δημιουργισμό, στην θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού και στην θρησκεία.
Διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει θεός και ότι η πίστη σε μια θρησκεία είναι ψευδαίσθηση. Εξαιτίας των απόψεων του αυτών έχει εκατομμύρια φίλους, αλλά και άλλους τόσους εχθρούς, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ωστόσο, έχει δει τα βιβλία του να μεταφράζονται σε 31 γλώσσες, ενώ τα ΜΜΕ αναφέρονται συχνά σε αυτόν χρησιμοποιώντας τον όρο «ροτβάιλερ του Δαρβίνου». Είναι ο πατέρας του Νέου Αθεϊσμού και ο ιδρυτής του Richard Dawkins Foundation for Reason and Science. Βρίσκεται για πρώτη φορά σε επίσημες εκδηλώσεις στην Ελλάδα.

21 σχόλια:

  1. Ως άθεος, έτυχε και παρευρέθηκα στο γκάζι ... Έχετε δίκιο.Τι σχέση έχουν οι "εθνικοί" με τους άθεους, άθρησκους;;; Τρικυμία στα κρανία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρόλα αυτά...έχω μια ερώτηση.

    Σε τι ωφέλησε ο χριστιανισμός με την χιλιόχρονη παρουσία του, μήπως έγινε ο άνθρωπος καλύτερος από ο,τι ήταν, μήπως έγινε η κοινωνία πιο δίκαιη, μήπως τα χριστιανικά έθνη πιο έγιναν ειρηνικά;

    Έχεις διαβάσει ιστορία και αντιλαμβάνεσαι τι σου λέω...
    Πες μου τώρα και το δια ταύτα...Αν δεν βοήθησε σε όλα αυτά...γιατί (τότε) εγώ, ο ένας, ο άλλος, να γίνουμε χριστιανοί, γιατί να επωμισθoύμε ένα ζωτικό ψεύδος, εφόσον δεν θα μας ωφελήσει σε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σου είπε πως ο Χριστιανισμός λέει πως ο κόσμος θα γίνει καλύτερος; Την Αποκάλυψη του Ιωάννου την διάβασες, ή φοβάσαι μην μολυνθείς; Μην ανησυχείς πάντως, κανείς εδώ δεν σε πιέζει να γίνεις Χριστιανός.

      Διαγραφή
  3. Την Αποκάλυψη! Α ναι μάλιστα, την διάβασα,προς τι όμως η αναφορά της αδελφέ μου. Δεν με ωφέλησε σε τίποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τι η αναφορά... Είναι σίγουρο πως δεν σε ωφέλησε η ανάγνωση της Αποκάλυψης, γιατί διαδίδεις για τον Χριστιανισμό, και διαμαρτύρεσαι για πράγματα που δεν είναι στόχοι του.

      Διαγραφή
    2. Επειδή, ανευ λόγου επικαλείσαι την αποκάλυψη, αυτό το λιβελογράφημα.
      .. κοίταξε αυτό:

      «Και είδα έναν άλλον άγγελο που ανέβηκε από την ανατολή τού ήλιου, έχοντας τη σφραγίδα τού ζωντανού Θεού· και έκραξε με δυνατή φωνή προς τους τέσσερις αγγέλους, στους οποίους δόθηκε να βλάψουν τη γη και τη θάλασσα, λέγοντας: “Μη βλάψετε τη γη ούτε τη θάλασσα ούτε τα δέντρα, μέχρις ότου σφραγίσουμε τους δούλους τού Θεού μας επάνω στα μέτωπά τους”. Και άκουσα τον αριθμό των σφραγισμένων· 144.000 ήσαν σφραγισμένοι από κάθε φυλή των γιων Ισραήλ... Αυτοί είναι εκείνοι που δεν μολύνθηκαν με γυναίκες· επειδή, είναι παρθένοι» (Αποκάλυψις, 7: 2-4 & 14: 4).

      Πάντως εσύ λογαριάζω, πως δεν θα είσαι ανάμεσα στους 144.000 εκλεκτούς . Την πάτησες..Εκτός βέβαια και αν κατάγεσαι από μια εκ των 12 φυλών του Ισραήλ..συν του ότι πρέπει να είσαι επιπλέον και παρθένος... ΓΕΛΙΟΤΗΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. (Aν και δεν με απασχολεί ...) ποιος είναι ο (υψηλός) στόχος του χριστιανισμού, να σώσεις πχ εσύ την Ι.Χ πολύτιμη ψυχή σου; χα χα χα. ...θα σε χαρακτήριζα τουλάχιστον έναν αρρωστημένο εγωπαθή και ονειροπόλο!
    Πάντως η Αποκάλυψή σου, δεν είναι δα καμιά "προφητεία", και, δεν αφορά κανένα μέλλον, αλλά είναι ένας παραμορφωμένος καθρέπτης του 1ο αιώνα της βασιλείας του Νέρωνα, και της πυρκαγιάς που έβαζαν οι μανιασμένοι Παυλιανιστές...κτλ
    Αλλά,,,, μήπως ξέρεις εσύ να μου πεις, ποσά κιλά μανδραγόρα είχε ρουφήξει η καφετζού που συνέταξε την Αποκάλυψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού τα διαβάσατε όλα αυτά; Και στο κάτω-κάτω, τι σας νοιάζει τι πιστεύουμε εμείς οι 'καθυστερημένοι'; Δεν μπορεί να είναι όλοι προδεφτικοί σαν και σας.

      Διαγραφή
  5. Ακριβώς.......ιδού η απόδειξη πρόβατο:
    «Τίποτα δεν μπορεί να επιβληθεί καλύτερα στον κόσμο από τη μωρολογία. Όσο λιγότερο καταλαβαίνουν τόσο περισσότερο θαυμάζουν...».
    Γρηγόριος Ναζιανζηνός (χριστιανός θεολόγος και άγιος)





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόβατα είναι οι άθεοι που άθελά τους ή ηθελημένα στήριξαν τους δωδεκαθεϊστές. Γίνανε ρεζίλι, και απέδειξαν πως ούτε και καλούς βοσκούς έχουν, ούτε καλή βοσκή.

      Διαγραφή
  6. Είστε συκοφάντες... Παρασύρεστε επειδή δεν χωνεύετε τον Ρίτσαρντ Ντόκινς και λέτε βλακείες.
    Από που και ως που ο Ντόκινς είναι χρησμολόγος του Απόλλωνα.....και στο φινάλε δεν φταίει σε τίποτε, αν οι διοργανωτές ή οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης ήταν ψευτόθρησκοι (σαν και σας) αρχαιολάτρες ή Ελληνοκεντρικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λησμόνησα...Αν και δεν έχω καταλάβει ή πειστεί για τους ακριβείς λόγους της απουσίας του Ντόκινς ( του δε Νανόπουλου του τράβηξε το αυτί το παπαδαριό, που ελέγχει τα μάλα την Ακαδημία Αθηνών) , λέω αυτό.

      ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ο Ντόκινς - και του βγάζω και το καπέλο. Σιγά να μην είναι άθεοι όλοι αυτοί οι βαρεμένοι αρχαιόκαυλοι...ντουέτο με σας τους χριστιανούς είναι...

      Διαγραφή
    2. Ασε τον Ντώκινς. Η συνεργασία Αθέων-Αρχαιολατρών είναι προφανής, μια που διαφημίζεται στο δικό τους μπλογκ. Ας το σκεφτότανε καλύτερα οι Άθεοι. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως έχουν κοινό στόχο, το χτύπημα της Ορθοδοξίας, και γι αυτό συνεργάζονται. Ξέρουμε πολύ καλά ακόμη, πως δεν διαθέτουν ηθική, γιατί αν είναι άθεοι δεν την χρειάζονται, και αν είναι πολυθεϊστές, τι είδους ηθική να διδαχθούν από τον Δία...

      Διαγραφή
    3. Dimitris . Γιατί να αφήσω τον Ντώκινς, σε αυτόν αναφέρεται το άρθρο και προσπαθείς άδικα την γελοιοποίηση του, για του χειρισμούς άλλων, αν δεν συμφωνείς μαζί του, είναι άλλο θέμα και είναι δικαίωμά σου να τον αντικρούσεις...

      Τώρα στο θέμα της ηθικής δεν είναι μονοπώλιο καμίας θρησκείας και το ερώτημα που τίθεται και γεννάται είναι αν με τις θρησκείες καλυτερεύει η ανθρωπότητα.
      Δυστυχώς για τους θρησκευόμενους η απάντηση είναι όχι.
      Δεν έγινε καλύτερος ο άνθρωπος της χριστιανικής Δύσης από τον αντίστοιχο άνθρωπο της Κίνας ή της Ινδίας.
      Ούτε διαχρονικά ο μέσος "χριστιανός"ήταν καλύτερος από τον
      μέσο αρχαίο Αιγύπτιο. Οι ανά τον κόσμο κοινότητες διαφόρων
      θρησκευομένων έχουν σίγουρα διαφορετικά ήθη αλλά αυτό ισχύει και για οπαδούς φιλοσοφικών ρευμάτων.
      Πρακτικά λοιπόν ο χριστιανισμός η ο μουσουλμανισμός κ.α δεν άλλαξε την ποιότητα του Ανθρώπου προς το καλύτερο.
      Ακόμα χειρότερα όμως οδήγησε τους πιστούς σε εγκληματική
      συμπεριφορά. Τα πογκρόμ κατά των αλλοθρήσκων και κατά των
      αιρετικών το κάψιμο των μαγισσών, η απαγόρευση του να σκέφτεται κάποιος ελεύθερα,η απαξίωση των επιστημών και κάθε μορφής τέχνης χρεώνεται αποκλειστικά στις θρησκείες αυτές.
      Αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε.
      Δεν γεννήθηκα ένοχος και δεν οφείλω τίποτα σε κάποιον τιμωρημένο τάχα Αδάμ.Όπως δεν οφείλω τίποτα στο τρισέγγονο κάποιου τον οποίο κακομεταχειρίστηκε τάχα ο προπροπάπους μου.
      Αυτές οι βεντέτες και οι κληρονομικές αμαρτίες είναι το χειρότερο είδος φασισμού και ρατσισμού που έχει ποτέ επινοηθεί.
      Η ζωή κόλαση και η κάθαρση,το άθλιο κάρμα,το πανάθλιο κισμέτ ο μαύρος σκλάβος,ο κακός Ινδιάνος,ο αμαρτωλός Εβραίος...
      Τα κρεματόρια της γης που περιμένουν τους κολασμένους.
      Ως πρωταγωνιστής της κτηνωδίας η θρησκεία ενοχοποίησε κάθε Άνθρωπο. ΔΕΝ είμαι ένοχος, δεν χρωστάω και δεν έχω να λυτρωθώ από κανέναν επίδοξο σωτήρα.
      Η μόνη μου λύτρωση είναι να λυτρωθώ από τους λυτρωτές.
      Ο σατανάς της θρησκείας σου τι...φοβερό έκανε;
      Αμφισβήτησε τα πρωτεία του θεού.Ε και;
      Γιατί αυτό είναι τόοοοσο φοβερό;
      Γιατί δεν βολεύει τον εκάστοτε ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ του κόσμου τούτου.
      Καθόλου τυχαίο λοιπόν ότι πάντοτε οι εξεγερμένοι ήταν γιοί
      του διαβόλου και πάντα οι εξουσιαστές είχαν το θεό βοήθεια.
      Λυπάμαι αλλά το φασιστοειδές κατασκεύασμα των εξουσιαστών του πλανήτη δεν με πείθει.Δεν θα σκύψω το κεφάλι για να πάω
      στον παράδεισο.

      Διαγραφή
    4. Μπράβο ρε φίλε....σε παραδεχομαι ..ποίημα σχέτο. Αλλά που να τα καταλάβουνε αυτά τα βούδια του χριστιανικού χτικιού.
      Στουμπάνε σε κάθε τι λογικό και πραγματικό.
      Είναι μορφώματα, χριστιανοί, γνήσιοι απόγονοι εκ σπέρματος μπάσταρδου Μωυσή αλλά και του σκοταδιστή Πλάτωνα...ανθρωποειδή άνευ δραμιού φαιάς ουσίας, μόνο για υποκρισίες είναι ικανοί..

      Διαγραφή
    5. Μπα, σας έστησε ο Ντώκινς και σας πήραν τα κλάματα.

      Διαγραφή
    6. ΥΓ Η απάντηση του 'ποιητή' και του θαυμαστή του (μάλλον το ίδιο άτομο, ή συνεργάτες) είναι copy-paste. Το "χριστιανικού χτικιού" είναι πολύ old fashioned ;-)

      Διαγραφή
  7. Αφού η αθεϊα είναι και η ίδια θρησκεία και οι ιερείς της οι ψευτοεπιστήμονες. Κανένας σωστός επιστήμονας δεν δηλώνει "άθεος", χωρίς να έχει αποδείξεις, πως δεν υπάρχει Θεός. Όλοι οι λαοί πιστεύουν σε μια Ανωτέρα Δύναμη, ακόμα και οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι προτίμησαν να γίνουν Χριστιανοί. Τωρά αν εσάς δεν σας αρέσει, τί να κάνουμε εμείς; Το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε... επειδή δεν σας συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=dEvKKYeFiMo

      Διαγραφή
    2. Πού τον βρήκες; Πολύ γέλιο.

      Διαγραφή
    3. Η θρησκεία-ες προϋποθέτουν θεό-ούς, όπως η σκορδαλιά προϋποθέτει σκόρδο, όπως η λογική που προϋποθέτει φαιά ουσία, την οποία εσείς την υποκαταστήσατε με τα λιβανωτά.

      Έχει φανερωθεί ποτέ ο Θεός, ιδού: «Κανένας δεν είδε ποτέ τον Θεό...» (Κατά Ιωάννην, 1: 18). Τελος. Αν εσύ τώρα έχεις διαφορετική γνωμη, τότε εσύ οφείλεις να μας την στηρίξεις (στον πραγματικό κόσμο) έξωθεν της φαντασιοπληξία σου.

      Τι σε νοιάζει εσένα κι αν υπάρχει ανώτερα δύναμη. Όλοι μας θα πεθάνουμε και θα μας φάνε τα σκουλήκια, αληθινά σκουλήκια...είτε πιστεύουμε, είτε δεν πιστεύουμε σε αυτή, αυτό είναι το μόνον αληθινό που έχουμε ως την απόδειξη για την κατάληξη μας.
      Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό, να γίνουμε τσιμπούσι στα σκουλήκια, αυτό το απαιτούν άλλωστε και οι ανάγκες της εξελικτικής διαδικασίας των ειδών (ψιλά γράμματα..)

      Διαγραφή