Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΚΚΑ… Ελληνοκεντρικές απάτες και ελληνοκεντρικές πλάκες…


Ο ναός του Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλίας καταρρέει γιατί διολισθαίνει στην πλαγιά όπου είναι χτισμένος, μια που είναι θεμελιωμένος σε σαθρό έδαφος. Οι Ελληνοκεντριστές, αρνούμενοι να παραδεχτούν πως ένα αρχαίο μνημείο καταρρέει λόγω χρόνου έχουν παρουσιάσει την “θεωρία” πως ο ναός περιστρέφεται από μόνος του για να προσανατολιστεί στον Βορρά. Φυσικά, λένε στο τέλος τώρα πια δεν περιστρέφεται αλλά το έκανε…  παλιότερα (δες εδώ: Ελληνοκεντρικές απάτες (στ) Ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα, ο ναός σβούρα!)

Βασισμένος σε αυτήν την απίθανη αρλούμπα, άρχισα τις πλάκες: Όχι, ο ναός  δεν περιστρέφεται προς τον Βορρά, αλλά προς τον ...Δαλάι Λάμα ή το Βατικανό (δες εδώ: Οι αποκαλύψεις μας σήκωσαν θύελλα! Που στρέφεται τελικά ο ναός του Απόλλωνα; )  ή την Αγιά Σοφιά, ή ακόμα και την Μέκκα! (δες εδώ: Επικούριος Απόλλων. Νέες μελέτες! Ο ναός στρέφεται προς την Μέκκα!!! )

Αλλά με άρρωστους φανατικούς (ή κοινούς απατεώνες) δεν είναι να κάνεις πλάκες… Διότι την ιδέα του προσανατολισμού μου την ...έκλεψαν, αλλά -έξυπνα παιδιά- δεν την απέδωσαν πλέον στον καταρρέοντα ναό, αλλά στην ανύπαρκτη  “Πυραμίδα του Ταϋγέτου”. (: Η Πυραμίδα του Ταϋγέτου είναι το Κέντρο του Κόσμου, αφού ευθυγραμμίζεται με όλα - λείπει το "τα"- θρησκευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου!)
Απο αυτήν την οπτική γωνία
 η "πυραμίδα του Ταϋγέτου"
είναι ένας απλός λόφος...

Αυτή η “πυραμίδα” είναι ένας βράχος που έχει αυτό το σχήμα, αλλά μόνο από μια ορισμένη πλευρά και μόνο από μια οπτική γωνία. Με άλλα λόγια αυτό το γεωλογικό μόρφωμα ΔΕΝ είναι πυραμίδα διότι δεν είναι ισόπλευρο ούτε έχει την ίδια κλίση στις “πλευρές” του. 
Ανάλογα μορφώματα με σχήμα πυραμίδας (μόνο από μια οπτική γωνία βέβαια) υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες στα ελληνικά βουνά αλλά και σε όλη την Λεκάνη της Μεσογείου. Απλά αυτό του Ταϋγέτου είναι πολύ εμφανές.

Και όμως ο “αγαπημένος” μου ιστότοπος “Αρχείον Πολιτισμού” όχι μόνο θεωρεί τον βράχο του Ταΰγετου “Πυραμίδα” αλλά αντιγράφοντας την “ιδέα” μου, τον θωρεί ευθυγραμμισμένο με την Μέκκα και το Βατικανό! Ούτε μια πλάκα δεν μπορώ να κάνω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου