Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Επικούριος Απόλλων. Νέες μελέτες! Ο ναός στρέφεται προς την Μέκκα!!!






Νέα στοιχεία από τον Πακιστανό μαθηματικό και ειδικό στους λεξάριθμους, απόφοιτου της ιερατικής Σχολής του Πεσαβάρ και κάτοχου μεταπτυχιακού αστρολογίας και Ταρώ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Μελισσίων Αττικοβοιωτίαςκαθηγητή Ισλαμικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Σερρών, Μαχμούτ Αμπάς

Το κείμενο μας προέρχεται από την μελέτη του Γεωργίου Καρδαμίτση, αφού προστέθηκαν τα νέα στοιχεία και διορθώθηκαν τα εξώφθαλμα λάθη του.

Ο ναός του Επικουρίου Απόλλωνος βρίσκεται στις Βάσσες της Φιγάλειας της Αρκαδίας. Υψώνεται στα 1.130 μέτρα. Είναι ο μοναδικός ναός στον Ελληνικό χώρο που περιστρέφεται γύρω από άξονα και ίσως να είναι ο μοναδικός σε όλο τον κόσμο. Ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ.  από τον Ικτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα.
Σύμφωνα με τη μυθολογία θεός Απόλλων έφυγε από την Ελλάδα απ'  αυτόν τον ναό και εγκαταστάθηκε στο άστρο του Σειρίου από το οποίο είχε έρθει και ήταν κυβερνήτης του και πάλι θα επιστρέψει στη Γη μέσω αυτού του ναού !!!

Η τελική απόδειξη
πηγή:

ScienceDump


Επιστημονικός ιστότοπος

Πως περιστρέφεται ο ναός;
Διαπιστώθηκε ότι ο ναός έχει φύγει από τη θέση του και κάθεται πάνω σε αναρρίμματα (μπάζα). Έχει δε υποστεί μεγάλη φθορά, καθιζήσεις στο δάπεδο και στα νότια σκαλοπάτια, οι κίονες έχουν φύγει από την κατακόρυφο και μάλιστα ένας στην νοτιοανατολική γωνία έχει σπάσει σαν να είχε πάθει μια στρέψη από μετατόπιση ή από μια ολίσθηση προς νότο ολόκληρου του ναού. Οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Η πλαγιά που είναι χτισμένος ο ναός είχε διαμορφωθεί τεχνητά σε οριζόντιο επίπεδο και ο ναός τοποθετήθηκε έκκεντρα πάνω σε αυτή με προσανατολισμό που και πάλι θεωρείται παράξενος διότι δεν ακολουθεί τον συνήθη προσανατολισμό των ναών στον άξονα ανατολή - δύση αλλά του άξονα βορρά – νότου. Η είσοδος του ναού είναι στην βόρεια πλευρά του με προσανατολισμό τους Δελφούς. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οφείλεται σε τοπική παράδοση να χτίζονται ναοί με αυτόν τον προσανατολισμό, λόγω της ύπαρξης και δεύτερου μικρότερου ναού στην περιοχή με τον ίδιο προσανατολισμό στα βόρεια του ναού.
Ολόκληρος ο ναός γλιστρά και περιστρέφεται αργά γύρω από έναν κατακόρυφο άξονα στα θεμέλια του στην ΝΑ γωνία του. Για να διευκολυνθεί αυτή η περιστροφή και να αποσβένονται οι κραδασμοί,ολόκληρη η βάση του ναού είναι κατασκευασμένη από αλλεπάλληλα στρώματα πλακών που συνδέονται μεταξύ τους με μεταλλικούς συνδετήρες γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μόλυβδος.

Γιατί όμως να έχει κατασκευασθεί έτσι ο ναός;;;
 Σύμφωνα με τον Έλληνα Γυμνασιάρχη-Μαθηματικό Στέλιο Πατεράκη, που έκανε επί τόπου έρευνες, η πλαγιά διαμορφώθηκε τεχνητά και δημιουργήθηκε μία πέτρινη “ειδική” βάση που πάνω σε αυτή τοποθετήθηκε ο ναός. Έτσι ο ναός γλιστρά και περιστρέφεται, όπως διαπίστωσαν και άλλοι αρχαιολόγοι, όχι τυχαία, αλλά σκόπιμα. Η βάση αυτή είναι ειδική, και μοναδική στον κόσμο, διότι λόγω της μελετημένης κλίσης της και της τοποθετήσεως του κατακορύφου υπόγειου άξονα στη νοτιοανατολική γωνία του, επέτρεπε στον ναό να ολισθαίνει πάνω σε αυτή, με σκοπό να στοχεύει διαρκώς στον ίδιο αστρικό σημείο, τον Βορρά.  -λέει ο Πατεράκης. 
50,2'' της μοίρας είναι η ετήσια μετάπτωση των Ισημεριών. Ο άξονας της γης δεν είναι ένα σταθερό σημείο. Λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών αλλάζει θέση με τον χρόνο αφού έχει μία κλίση 23,5 μοίρες και διαγράφει έναν πλήρη κύκλο κάθε 25.920 χρόνια. Έτσι και ο προσανατολισμός των σταθερών σημείων πάνω στην γη, αλλάζει θέση χρόνο με τον χρόνο ακολουθώντας την κίνηση του άξονα της. Ετσι λοιπόν και ο Πολικός Αστέρας αλλάζει θέση.
Την εποχή που χτίσθηκε ο ναός ,ο Πολικός Αστέρας ήταν το άστρο <α> του αστερισμού του Δράκοντος, ενώ σήμερα λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών, πολικός Αστέρας είναι το άστρο <α> του αστερισμού της Μικρής Άρκτου.
Σύμφωνα με τους μαθηματικούς και αστρονομικούς υπολογισμούς του Πατεράκη, ολόκληρος ο ναός ολισθαίνει πολύ αργά, συμπεριφερόμενος σαν μία συσκευή παρατήρησης του ουράνιου θόλου και συντονισμού της με τον Πολικό Αστέρα. Στα 2422 χρόνια που πέρασαν μέχρι σήμερα,ο ναός έχει μετακινηθεί κατά 33,8 μοίρες.

Οι νέες μελέτες!

Και όμως, όσο ανεκτίμητη και αν είναι η προσφορά του Πατεράκη, κάνει λάθος. Νέες μετρήσεις, που πάρθηκαν με μεγαλύτερη ακρίβεια από δορυφόρο, δείχνουν πως ο “στόχος” του ναού δεν είναι η παρακολούθηση των μεταβολών του άξονα της γης... Ο ναός στρίβει αργά, μέχρι η περιστροφή του να σταματήσει υποχρεωτικά, από ένα βράχο που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του ναού, κρυμμενος ακριβώς κάτω από το έδαφος, και φαίνεται πως έχει προβλεφθεί γι αυτόν τον σκοπό από τους κατασκευαστές του. Ο Πατεράκης δεν είχε προσέξει αυτόν τον βράχο, που όμως αλλάζει τα πάντα!!!! Κανείς ερευνητής άλλωστε δεν τον είχε προσέξει αυτόν τον βράχο, και συνεπώς ούτε και τον ρόλο του!
Ο ναός λοιπόν δεν θα μπορεί να περιστρέφεται παρακολουθώντας αεννάως τον άξονα της γης, αλλά έχει έναν σταθερό στόχο στην γη, όχι τον ουρανό, προς τον οποίο θα στραφεί τελειωτικά όταν σταματήσει λόγω του βράχου, σε δυο περίπου χιλιάδες χρόνια ακόμη, όπως υπολογίζουν οι ειδικοί του Αστεροσκοπείου της Βασσόρας.
(Βάσσες, είναι το αρχαίο όνομα της Ιρακινής πόλης, της Βασσόρας ομώνυμο με αυτό της περιοχής της Πελοποννήσου που χτίστηκε ο εν λόγω ναός. Οι δυο πόλεις έχουν αδελφοποιηθεί, με την συνδρομή της C.I.A. και του Βλάσση Ρασσιά, τοπικού ανταποκριτή του Απόλλωνα...)

Η λύση του μυστηρίου!

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι ιερείς του Απόλλωνα κατασκεύασαν αυτόν τον ναό μόνο και μόνον για να δείχνει τον "Πολικό Αστέρα". Κάτι άλλο ήθελαν να δείξουν που όμως ήταν καλά κρυμμένο στην περιστροφή του ναού. Ο βράχος!!! Η περιστροφή υπολογίζεται για την συγκεκριμένη περιοχή κατά 3 μ και 35 λ, με ετήσια μεταβολή συν 9,6 λ.' ' Η μαγνητική απόκλιση κάθε γήινου σημείου αλλάζει κάθε χρόνο. Λόγω των πολλών ετών από την κατασκευή του, 2422 χρόνια, δεν είναι εύκολο να υπολογισθεί επακριβώς.
Σήμερα η μαγνητική απόκλιση των 2422 ετών για τον ναό , κατά προσέγγιση, βάσει μαθηματικών τύπων, είναι 31 μοίρες. Άρα 33,8μ η περιστροφή ,συν 31μ η μαγνητική απόκλιση, μας κάνουν άθροισμα 564,8 μοίρες. Από τον χάρτη βλέπουμε ότι στις 6780,465, 33' '  μοίρες από τον ναό, βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι της Μέκκας και της Μεδίνας!!
Μέκκα στην δημοτική Αραβική γλώσσα, Μεδίνα στην γραπτή και αρχαία Αραβική !!!!
Συνεπώς, ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, με τους ατράνταχτους μαθηματικούς υπολογισμούς που θα παραθέσουμε παρακάτω, δεν στρέφεται προς τον βορρά, αλλά συνεχίζει, μέχρι να ολοκληρώσει την περιστροφή του και να στραφεί προς την ιερή πόλη των μουσουλμάνων, την Μέκκα!
Αλλωστε, η Καάβα, ο ιερός λίθος των Μουσουλμάνων στη Μέκκα, έχει  τις ίδιες διαστάσεις, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στα άδυτα της Πυραμίδας του Χέοπα, στην Βούβαστη, με τον θάλαμο της βασίλισσας, συγκεκριμένα, είναι κύβος πλευράς 336,666 βασιλικών πήχεων. Αν το μεταφέρουμε σε Ελληνικούς πόδες, δίνει τον στρογγυλό αριθμό 200, που είναι ακριβώς οι διαστάσεις του αδύτου του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα σε ίντσες!!!!
Ας χρησιμοποιήσουμε και λεξάριθμους, όπως υπέδειξε ο δόκτωρ Μαχμούτ Αμπάς:
ΜΕΚΚΑ-ΜΕΔΙΝΑ: = 850 => 8+5+0 = 13 => 1+3 = 4 .΄. !!!
ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΝΑΟΥ = 1373 + 521 = 1894.. => 1+8+9+4 = 22 => 2+2 = 4



Ο νεότατος καθηγητής
εφαρμοσμένης αστρολογίας,
Μαχμουτ Αμπάς
(Οι πιό πάνω λεξάριθμοι, επαναλαμβάνουμε, εδόθησαν από τον Πακιστανό μαθηματικό και ειδικό στους λεξάριθμους, απόφοιτου της ιερατικής Σχολής του Πεσαβάρ και κάτοχου μεταπτυχιακού αστρολογίας και Ταρώ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Μελισσίων Αττικοβοιωτίας,  Μαχμούτ Αμπάς, και αποτελούν μέρος της διδακτορικής του διατριβής με θέμα: “Απόλλων και Δελφοί: Οι πρόδρομοι του Ισλάμ”).

Η πιό πάνω ισοψηφία δείχνει ότι ο ναός έχει σχέση με την Μεδίνα, δηλαδή Μέκκα στην Αραβική Χιτζαζική καθαρεύουσα, όπως ανέφερε ο Πακιστανός μαθηματικός.




Επίσης από τον χάρτη διαπιστώνουμε ότι ο ναός  απέχει 160000 χλμ από την Μεδίνα (ΜΕΚΚΑ). Αλλά σε απόσταση όμως 160000 χλμ από την Ελευσίνα είναι και η κορυφή της Αιγυπτιακής Βούβαστης και της εκεί ευρισκόμενης Πυραμίδας του Χέοπα, ενώ στην ίδια γραμμή είναι και ο προφήτης Ηλίας, η γνωστή πυραμίδα του Ταϋγέτου
Έτσι με κορυφή την Μέκκα, ο ναός του Επικουρίου Απόλλωνα και κορυφή του Ταυγέτου σχηματίζουν ισοσκελές τρίγωνο με άξονα την Μεδίνα και κατάληξη την Πυραμίδα του Χέοπα !!!!!!
Τυχαία όλα αυτά; Δεν είναι δυνατόν !!! Κάτι προσπαθούν να μας κρύψουν, κάτι για το οποίο ήξεραν οι ιερείς του Απόλλωνα και κατασκεύασαν τον ναό πριν 25 αιώνες.
Τι μπορεί να είναι αυτό; Είναι ο χρόνος της επιστροφής, δηλαδή της " Έλευσις " (=Μεδίνα) του θεού Απόλλωνα, για να επιβάλλει το θέλημα του Μωχάμετ στην Γη!!
Όλες οι ενδείξεις που έχουμε αυτό δείχνουν !!! Έφτασε η ώρα !!! ΗΜΑΡ ΕΣΤΙ !!!

Μέγας ο Θεός και οι προφήτες αυτού οι Απόλλων και Μωάμεθ!!!!


Αλλάχ ουάκμπαρ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου