Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ιδού λοιπόν οι ένοχοι! Σχόλιο για την Σφίγγα της Αμφίπολης


Ιδού λοιπόν οι ένοχοι!
Σχόλιο για την Σφίγγα της Αμφίπολης


De La Net __________________ (╯°°)╯︵ ┻━┻ 22.10.2014 | 08:33 

"Σκέφτομαι πως πιθανά να το έσπασαν το μνημείο τίποτε πρωτοχριστιανοί μπερδεύοντας το για ειδωλολατρικό ναό στην αρχαιότητα. Ίσως μετά να το γέμισαν με χώμα για να μην είναι επισκέψιμο σώζοντας το παράλληλα για εμάς." 
Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλιο Δ. Σκουρτέλη:

Ξέχασε να γράψει πως έκλεψαν και τους αμύθητους θησαυρούς που είχε μέσα το μνημείο και τους πούλησαν στους Εβραίους.

 Έπειτα μπορεί να ήταν και μεσοχριστιανοί, ή παλιοχριστιανοί.

Αν το μνημείο είναι Μακεδονικό, όμως, μήπως το έσπασαν οι άσπονδοι εχθροί της Μακεδονίας, οι Ρωμαίοι; Άφησαν οι Ρωμαίοι καμιά Ελληνική πόλη ανέγγιχτη; (πλην Λακεδαιμονίων, των συμμάχων τους) Να μας την δείξουν...
Λέω τώρα...

2 σχόλια:

  1. Κι ἐνῶ στίς ὑπόλοιπες περιπτώσεις οἱ χριστιανοί ἐπέλεξαν νά καταστρέψουν καί νά ξεθεμελιώσουν τά ἱερά, στήν περίπτωση τῆς Ἀμφιπόλεως, βαρέθηκαν μετά τό σπάσιμο τῆς κεφαλῆς τῆς Σφιγγός.
    Καί σκέφθηκαν "ἐκεῖ πού κοπανάμε τά μάρμαρα, δέν εἶναι πιό εὔκολο νά τά σκεπάσουμε μέ κάμποσους τόνους χώμα ἀπό πάνω ; "
    Ἐγώ τήν περίμενα τή μαλακία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεκτάριε είναι προφανές πως το σπάσιμο της κεφαλής και η μεταφορά της τόσα μέτρα μακριά, αποτελεί τμήμα μιας σκοτεινής τελετής με στόχο να αποφευχθεί η πιθανή εκδίκηση των νεκρών που ήταν στον τάφο. Εμφανέστατα δεν μπορεί να είναι έργο Χριστιανών, μια που αυτά δεν αποτελούν μέρος της πίστης μας.

      Διαγραφή