Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Εθνικές Κοτσάνες β΄. Τα κρυμμένα ελληνικά αρχεία του Βατικανού.



Έχουμε όλοι ακούσει τις διαδόσεις πως το Βατικανό κρατά μυστικά αρχεία και βιβλία από το κοινό. [1] Κατά τις διαδόσεις, δύο είναι οι λόγοι:

α) Τα αρχεία αυτά θα απεκάλυπταν τα «χριστιανικά ψεύδη».

β) Σε αυτά τα αρχεία κρύβονται όλες οι (δήθεν) απέραντες γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων που η Δύση τις κρατά μυστικές, ίσως για να αντλεί από εκεί επιστημονικές ανακαλύψεις που παρουσιάζει ως «νέες» ή ακόμη, για να υποβαθμίσει ιστορικά την Ελλάδα.

Όπως κάθε ψεύδος ή κατασκευασμένη διάδοση, ενώ αρχικά φαίνονται γοητευτικά και αδιάσειστα, τελικά αποδείχνουν την τεράστια βλακεία του εφευρέτη τους και όσων τα διαδίδουν.

Διότι, εμείς οι ίδιοι, και τα ίδια τα άτομα που διαδίδουν αυτόν τον μύθο, περηφανευόμαστε πως τα ελληνικά αρχεία ήρθαν, ή επεξεργάστηκαν, στην Δύση από Έλληνες λόγιους της Διασποράς, κυρίως μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης!!!

Η «επίσημη» επαφή άρχισε με την Ενωτική Σύνοδο της Λυών, δυο αιώνες πριν την Άλωση, συνεχίστηκε στην Σύνοδο της Βασιλείας, και κορυφώθηκε μετά την Σύνοδο Φερράρας – Φλωρεντίας, όπου αρχαιολάτρες «Ενωτικοί» σαν τον Πλήθωνα, Ισίδωρο, Βησσαρίωνα και ένα σωρό άλλους πρόσφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους στον Πάπα, με τις ευλογίες των Βυζαντινών αυτοκρατόρων Ιωάννη και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Ένας από τους ρόλους που έπαιξαν, ήταν η μεταφορά, κωδικοποίηση και ανάλυση των αρχαίων ελληνικών κειμένων για τους Δυτικούς. Καυχώμεθα μάλιστα πως η Αναγέννηση ξεκίνησε από δαύτους!

Μετά την Άλωση, η κατάσταση έγινε ευμενώς ανεξέλεγκτη! Δεν υπήρξε βιβλιοθήκη στην Δύση που να μην χρησιμοποίησε Έλληνα λόγιο της διασποράς, για προφανείς λόγους! Ο επιφανέστερος από αυτούς ήταν ο περίφημος Λέων Αλλάτιος, ο οποίος μάλιστα υπήρξε και βιβλιοθηκάριος στο Βατικανό.

Ο Λέων Αλλάτιος

Όλοι αυτοί οι λόγιοι μοιράζονταν κοινά χαρακτηριστικά: Ήταν φανατικοί εχθροί της Ορθοδοξίας, και λάτρεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού!

Αν λοιπόν κάποιος έκρυψε αρχαία ελληνικά χειρόγραφα, αυτός ήταν Έλληνας, και μάλιστα αρχαιολάτρης!!! Στην περίπτωση που επιμένετε να θεωρείτε πως υπάρχουν κρυμμένα ελληνικά χειρόγραφα,  τότε αναρωτηθείτε για ποιο λόγο αυτά κρύφτηκαν από αυτούς!!!

Η λοιπόν πρέπει να απορρίψουμε τον μύθο αυτόν,
ή
να του δώσουμε την προφανέστερη εξήγηση: Τα αρχαία ελληνικά κείμενα, δεν έβλαπταν τον Χριστιανισμό, αλλά την αρχαία θρησκεία!!! Πράγματι, τα εναπομείναντα αρχαία κείμενα είναι υπεραρκετά για να τινάξουν στον αέρα όλο το αρχαίο θρησκευτικό σύστημα, όπως έχω αποδείξει στην μελέτη μου.


Φτάνει μόνο να φανταστούμε τι είδους γραπτά θα είχαν αφήσει επιπλέον κάτι Ξενοφάνηδες ή κάτι Θεόδωροι επιλεγόμενοι «Άθεοι» και οι συν αυτοίς...

Ας αφήσουμε τις δήθεν κρυμμένες γνώσεις κατά μέρος, κυρίως γιατί οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες, εγγράφως αναζητούσαν και επιβράβευαν κάθε νεωτερισμό ή αναβίωση αρχαίων μεθόδων, ειδικά στα στρατιωτικά τους εγχειρίδια...

Κάτι έχει ξεφύγει από αυτόν τον «μεγάλο» ερευνητή, τον Ουμπέρτο Έκο και το ηλίθιο κατασκεύασμά του, «Το όνομα του Ρόδου»...

Αλλά, αν το ψεύδος για τα δήθεν κρυμένα αρχεία του Βατικανού μπορεί να αποκαλυφθεί με την λογική,  ξεσκεπάζεται πλήρως από τα ιστορικά γεγονότα. Το 1810, επί Πάπα Πίου VII, ο στρατός του Ναπολέοντα κατάσχεσε τα περίφημα αυτά αρχεία (περ. 450 τόνοι συνολικό βάρος) τα μετέφερε στο παρίσι όπου παρέμειναν για πέντε χρόνια, στο οποίο διάστημα καταλογοποιήθηκαν και ερευνήθηκαν από ειδικούς αρχειοθέτες και βιβλιοθηκάριους όπως θα δειτε στο ακόλουθο βίντεο.
ΑΝ λοιπόν υπάρχουν κρυφά αρχεία ακόμη, ας όψεται ο Διαφωτισμός και η Γαλλική Επανάσταση!!!


Η βιβλιοθήκη του Βατικανού



Σημειώσεις

[1]
Ιδού τι μας λένε:
«Το Βατικανό κατείχε – και ακόμα κατέχει – κείμενα προερχόμενα από την αρχαία Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας αλλά και από άλλες αρχαίες πηγές, κάποια από τα οποία αναφέρονται στις αρχαίες υπερτεχνολογίες. Μετά δε από το 1453, που η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε επιβληθεί τόσο πάνω στην Βυζαντινή αυτοκρατορία, όσο και στο Χαλιφάτο των Αράβων, καταστρέφοντας και εξαφανίζοντας τα αρχαία κείμενα που είχαν διασωθεί στα δύο αυτά μεσαιωνικά κράτη, το σύνολο της αρχαίας γνώσης που εξακολουθούσε να υπάρχει βρισκόταν καλά φυλαγμένο στις βιβλιοθήκες του Βατικανού. Σε αυτές τις βιβλιοθήκες, ως και το 1797, κανείς, εκτός από τον Πάπα και τους έμπιστούς του, δεν είχε δικαίωμα να μπει. Τον καιρό όμως που οι Γάλλοι επίτροποι μπήκαν σε κάθε κτήριο της πόλης του Βατικανού – και όχι μόνο – φαίνεται πως ο Ναπολέων, όχι απλά μπήκε στις βιβλιοθήκες αυτές, αλλά έμαθε και πληροφορίες που κανένας στρατηγός από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν είχε την δυνατότητα να μάθει· πληροφορίες που αφορούσαν την αρχαία υπερτεχνολογία στην Αίγυπτο, αλλά και σε άλλα κράτη, όπως στην Ελλάδα και στην Συρία. Ήταν τότε που άρχισε το κυνήγι των αρχαίων τεχνολογιών…»

«Οι τεράστιες βιβλιοθήκες που εκτείνονται σε δεκάδες χιλιόμετρα κάτω από τη γη του Βατικανού, φέρονται να περιέχουν έναν αμύθητο θησαυρό αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν, πως ανάμεσα στα βιβλία που φιλοξενούνται σε αυτές, υπάρχουν αρχαία συγγράμματα που θεωρούνται χαμένα ή παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό, συγγράμματα που λέγεται ότι πριν την καταστροφή από πυρκαγιά της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρας μεταφέρθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση και μετέπειτα από αιώνες στο Βατικανό!!! Κείμενα που αν ποτέ δοθούν στη δημοσιότητα θα αποκαλύψουν μυστικά και αλήθειες που θα αλλάξουν για πάντα την ιστορία της ανθρωπότητας αλλά και της θρησκείας!!!»
«Τα υπόγεια συστήματα του Βατικανού κρύβουν εκατοντάδες χιλιάδες μυστικά, ένα από τα πιο σπουδαία είναι ότι το παγκόσμιο αρχαιότατο σύστημα από γαλαρίες σε όλο τον κόσμο συναντιούνται κάτω από το Βατικανό.»



«Από τον Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα χιλιάδες ιστορίες έχουν κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα και εκατοντάδες βιβλία έχουν γραφτεί για τα «Μυστικά Αρχεία» του Βατικανού. Πολλοί ήταν οι ερευνητές και οι ιστορικοί που πίστευαν ότι τα αρχεία αυτά «κρύβουν» σημαντικές πληροφορίες ικανές να κλονίσουν τα θεμέλια της Χριστιανικής Εκκλησίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου