Αριστοτέλης, "Πολιτικά" ΙΙ
"Πολιτεύεσθαι δε δοκούσι, φησίν Αριστοτέλης, οι Καρχηδόνιοι καλώς, και πολλά περιττώς προς τους άλλους. μάλιστα δ' ένια παραπλησίως τοις Λάκωσιν. αύται γαρ αι πολιτείαι τρεις, αλλήλαις τε σύνεγγύς πως εισί, και των άλλων πολύ διαφέρουσιν, η τε Κρητική και η Λακωνική και τρίτη τουτων, η των Καρχηδονίων. και πολλά των τεταγμένων, έχει παρ΄αυτούς καλώς. σημείον δε πολιτείας συντεταγμένης, τον δήμον έχουσαν διαμένειν εν τη τάξει της πολιτείας, και μήτε στάσιν, ότι και άξιον ειπείν, γεγενήσθαι, μήτε τύραννον. έχει δε παραπλήσια τη Λακωνική πολιτεία, τα μεν συσσίτεια των εταιρειών, τοις Φειδιτίοις. την δε των εκατόν και τεττάρων αρχήν, τοις εφόροις, πλην ου χείρον...."
Παλαιά Διαθήκη, Μακκαβαίων Α΄, κεφ. ιβ΄ 20-21:
"Άρειος βασιλεύς Σπαρτιατών Ονία ιερεί μεγάλω χαίρειν. Ευρέθη εν γραφή περί τε των Σπαρτιατών και Ιουδαίων, ότι εισίν αδελφοί και ότι εισίν εκ γένους Αβραάμ."
(Ο βασιλιάς των Σπαρτιατών Άρειος -τρομάρα του- χαιρετίζει τον Ονία, τον Μέγα Αρχιερέα. Βρήκαμε σε κιτάπι για τους Σπαρτιάτες και τους Ιουδαίους, ότι είναι αδέλφια και κατάγονται από τον Αβραάμ)
Ευτυχώς που είναι στα αρχαία και δεν καταλαβαίνουμε.
Το κέρατό μου πρωί πρωί... είναι να μην τον εξορίσεις αυτό τον π... τον Αριστοτέλη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε κατάλαβα τι θέλετε να πείτε... Μπορείτε να το εξηγήσετε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που ο Αβραάμ δεν ήταν Εβραίος και η τότε εβραιοι ήταν απλώς μια ινδική φυλή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ απάντηση βρίσκεται στις δημοφιλέστερες αναρτήσεις, στη στήλη δεξιά, που δεν κάνατε τον κόπο να κοιτάξετε, βέβαια, σας αρκεί να πείτε τα δικά σας.
Διαγραφήhttp://skourtdim.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9143.html