Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Η Καταγωγή των Εβραίων κατά τους αρχαίους συγγραφείς

Πηγή φωτογραφίας: http://elladanea.gr/wp-content-n0l0g1n/uploads/2014/02/9f85d133e3f509f5e5a3835fc589daa1.jpg


Οι Εβραίοι έλεγαν πως κατάγονταν από τον Αβραάμ, που ήταν Χαλδαίος. Οι Χαλδαίοι, ονομαστοί αστρολόγοι και Μάντεις της Μεσοποταμίας, είχαν Αιγυπτιακή καταγωγή, και απώτατη Ελληνική, σύμφωνα με τον Διόδωρο Σικελιώτη. Ο γενάρχης τους ο Βήλος, ήταν απόγονος της Ιούς από το Άργος που κατέφυγε στην Αίγυπτο κυνηγημένη από την Ήρα.

 Λέει ο Διόδωρος: «Στη Βαβυλωνία οδήγησε αποίκους ο Βήλος που πίστευαν πως ήταν γιος της Λιβύης και του Ποσειδώνα. Αυτός εγκαταστάθηκε κοντά στον Ευφράτη ποταμό, και καθιέρωσε ιερείς παρόμοια με αυτούς της Αιγύπτου, απαλλαγμένους από φόρους και κάθε υποχρέωση, που οι Βαβυλώνιοι τους λένε Χαλδαίους.. » /…/ «Λένε επίσης, πως οι Χαλδαίοι της Βαβυλωνίας, όντας άποικοι των Αιγυπτίων…»

Αλλά και οι ίδιοι οι Εβραίοι ήταν Αιγύπτιοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή: «....λένε επίσης πως με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησαν όσοι, ακολουθώντας τον Δαναό,» [απόγονος της Ιώς] «συνοίκησαν μια από τις παλιότερες Ελληνικές πόλεις, το Άργος. Μερικοί ακόμη, ξεκινώντας από αυτούς,» [τους Αιγύπτιους] «δημιούργησαν και το έθνος των Κόλχων στον Πόντο, και αυτό των Ιουδαίων στη μέση Αραβίας και Συρίας. Γι αυτό και σε αυτές τις φυλές υπάρχει η συνήθεια να περιτέμνονται τα παιδιά που γεννιούνται, μια που το έθιμο ήρθε από την Αίγυπτο...»1

Ευσέβιος Καισαρείας: « Στην πόλη της Βαβυλωνίας Καμαρίνη, που μερικοί την λένε Ουρίη» [Ουρ] «(σημαίνει δε πόλη των Χαλδαίων) γεννήθηκε ο Αβραάμ στη δέκατη τρίτη γενεά, ξεπερνώντας τους πάντες σε ευγένεια και σοφία, αφού βρήκε και την Χαλδαϊκή αστρολογία, στράφηκε προς την ευσέβεια, για να ευχαριστήσει το Θεό. Ήρθε με το πρόσταγμα του Θεού να κατοικήσει στην Φοινίκη, και δίδαξε τις κινήσεις του ήλιου και της σελήνης, και όλα τα άλλα στους Φοίνικες, για να ικανοποιήσει τον βασιλιά τους…»2

Ιώσηπος, Εβραίος ιστορικός: «Οι Χαλδαίοι» /…/ «ήταν οι αρχηγοί του γένους μας» [των Εβραίων] «και λόγω συγγένειας μνημονεύουν τους Ιουδαίους στα γραπτά τους». 3

Οι Βαβυλώνιοι όμως ταύτιζαν τον Βήλο με τον Κρόνο, και γενεαλογούσαν από αυτόν τους Εβραίους, τους Φοίνικες, τους Αιθίοπες και τους Αιγύπτιους.

Ο Πλούταρχος γράφει πως ο Ιεροσόλυμος και ο Ιουδαίος ήταν παιδιά του Τυφώνα, 4 γιου της Ήρας (με παρθενογένεση) ή της Γης. Εγγονοί της Ήρας οι Εβραίοι, λοιπόν, ή αδέλφια των Τιτάνων και των Γιγάντων.

Σύμφωνα με τον Εστιαίο, μετά τον Κατακλυσμό, οι ιερείς του Δία κατέληξαν στη Βαβυλώνα: «Όσοι από τους ιερείς διασώθηκαν, παίρνοντας τα ιερά του Ενυαλίου Διός, ήρθαν στο Σεναάρ της Βαβυλωνίας…» 5Από εκεί διασκορπίστηκαν στη γη. Η κοιλάδα Σεναάρ αναφέρεται και στη Βίβλο, ως το πρώτο μέρος που συγκροτήθηκε ανθρώπινη κοινωνία μετά τον Κατακλυσμό. 6

Ο δε Αριστοτέλης, έλεγε πως οι Εβραίοι ήταν Ινδικής καταγωγής. Κατά τον Ιώσηπο, ο Κλέαρχος, μαθητής του φιλόσοφου, κατέγραψε τα λόγια του δασκάλου του: «…αυτοί είναι απόγονοι των φιλοσόφων της Ινδίας, ονομάζονται μάλιστα, όπως λένε οι Ινδοί, οι φιλόσοφοι ΄΄Καλανοί΄΄ ενώ οι Σύριοι τους ονομάζουν ΄΄Ιουδαίους΄΄, παίρνοντας το όνομα από τον τόπο…» 7 Ο Αριστοτέλης πρέπει να είχε απ' ευθείας πληροφόρηση από τον μαθητή του τον Μέγα Αλέξανδρο. Πάντως, οι Φοίνικες είχαν ναυτικές βάσεις στον Περσικό Κόλπο από όπου ταξίδευαν στις Ινδίες. Έκαναν και ναυτικές εμπορικές εκστρατείες με τους Εβραίους στην άγνωστη χώρα Οφίρ ή Σωφηρά8 που και αυτή πρέπει να τοποθετηθεί εκεί. Άρα οι Εβραίοι είχαν επαφή με την Ινδία και υποθέτω πως οι Ινδοί, όπως οι Εβραίοι και οι Νεοέλληνες, ισχυρίζονταν πως όλοι οι λαοί κατάγονταν από αυτούς.

Ο Ηρόδοτος δεν αναφέρει τους Εβραίους, γιατί προφανώς δεν τους διαχωρίζει από τους Σύριους. Γράφει για τους Εβραίους ο Χοίριλος: «…βγάζοντας από το στόμα τους γλώσσα Φοινικική, κατοικούσαν στα πλατιά όρη στα  [Ιερο-] Σόλυμα, κοντά σε μια λίμνη…» 9(Νεκρή Θάλασσα) Και οι πρώτες Εβραϊκές επιγραφές είναι σε Φοινικικό αλφάβητο (9ος αι πΧ)  Τι σύμπτωση! «...ταύτην γλώσσαν και Συριακήν λέγουσιν» ... «επειδή γαρ Συρίαν την Ιουδαίαν και Σύρους οι παλαιοί τους Παλαιστίνους ονόμαζον...». 10

Οι Υκσώς ήταν λαός της Μέσης ανατολής που κατέλαβε την Αίγυπτο. Η συγγένεια Φοινίκων και Εβραίων φαίνεται και από το ότι οι δυο λαοί διεκδικούσαν την πατρότητα των Υκσώς! Ο Ιώσηπος λέει πως αυτοί ήταν πρόγονοι των Εβραίων. 11 Ο Σύγγελος αναφέρει τους Υκσως ως: «Πεντεκαιδεκάτη δυναστεία ποιμένων, ήσαν δε Φοίνικες ξένοι βασιλείς...» «Επτακαιδεκάτη δυναστεία ποιμένες ήσαν αδελφοί Φοίνικες ξένοι βασιλείς» 12 Ποιμένες, είναι οι Υκσώς. (αυτό είναι το νόημα του ονόματος)

Ο Αιγύπτιος Μανέθων μας λέει πως έφυγαν οι Εβραίοι από την Αίγυπτο, σε μια αφήγηση που πρέπει να είναι οπωσδήποτε κάπως συκοφαντική:
Ο Φαραώ Αμένωφις πείστηκε από ένα μάντη να εξορίσει από την Αίγυπτο τους λεπρούς και τους άλλους “μολυσμένους”. Αυτοί μαζεύτηκαν κάπου ογδόντα χιλιάδες, και ανάμεσά τους ήταν και μορφωμένοι ιερείς. Οι εξόριστοι στάλθηκαν στα λατομεία. Μετά καιρό, ο Φαραώ τους παραχώρησε μια πόλη, την Άβαρη. Εκεί αναδείχτηκε ως ηγεμόνας τους ο Αιγύπτιος ιερέας Οσαρσήφ από την Ηλιούπολη που μετονομάστηκε σε Μωυσή. Αυτός ανακήρυξε τον μονοθεϊσμό.

Ο Μωυσής επικοινώνησε με τους Υκσώς, οι οποίοι είχαν εκδιωχθεί από την Αίγυπτο και τώρα ζούσαν σε μια πόλη που ονομάζονταν Ιερουσαλήμ. Μαζί με τα πλήθη των Υκσώς, οι εξόριστοι επιτέθηκαν στην Αίγυπτο και έκαναν μεγάλες καταστροφές, μέχρι να ηττηθούν και να εκδιωχθούν από την χώρα. Αυτή είναι η ιστορία του Μανέθωνα σε περίληψη.

Πάντως, σε έναν Αιγυπτιακό ναό του Άμμωνα στο Σόλεμπ του Σουδάν, της εποχής του Αμενχοτέπ ΙΙΙ, που χρονολογείται στα 1350 π.Χ., περίπου, διαβάστηκε το όνομα «Ιεχωβάς». Ο Ευσέβιος Καισαρείας, σε αντίθεση, λέει πως ο Μωυσής ήταν Αιγύπτιος στρατηγός που πολεμούσε τους Αιθίοπες, και έχτισε πόλη στην Αίγυπτο για τον πολυάριθμο στρατό του, και την ονόμασε «Ερμού πόλιν». Ο Εβραίος ηγέτης λέγανε, καθιέρωσε πολλά στην Αιγυπτιακή λατρεία, και γι’ αυτό οι Αιγύπτιοι ιερείς «ισοθέου τιμής καταξιωθέντα προσαγορευθήναι Ερμήν» Το αρχικό όνομα των Εβραίων ήταν, μας λέει, «Ερμιούθ» «ο είναι μεθερμηνευθέν κατά την Ελληνίδα φωνήν Ιουδαίοι» 13

Αλλά και η “Εβραϊκή” λατρεία του Ενός Θεού δεν προήλθε από τον Αβραάμ, μια που ο Μελχισεδέκ, ένας Χαναναίος βασιλιάς, ήταν ήδη ιερέας του Ιεχωβά, πολύ πριν ο Αβραάμ γνωρίσει τον Ένα Θεό. 14 Αυτός ήταν επίσης Αιγυπτιακής καταγωγής. «ούτος ο Μελχισεδέκ επί Αβραάμ ήκμαζεν, ανήρ θεοσεβής, εθνικός» [=όχι Εβραίος] «καταγόμενος εκ γένους Σίδου, υιού Αιγύπτου, βασιλέως της Λιβύης χώρας. εξ ου Αιγύπτιοι κέκληνται. όστις Σίδος εκ της Αιγύπτου επελθών παρέλαβε την χώραν των λεγομένων εθνικών, τουτ’ εστιν την νυν λεγομένην Παλαιστίνην, και υποτάξας αυτήν ώκησεν εκεί εν αυτή. και κτίζει πόλιν, ην εκάλεσε Σιδό(ώ)να εις όνομα ίδιον, ήτις νυν εστίν υπό την Φοινίκην χώραν…» 15 Αυτός ο Αίγυπτος, ο πρόγονος του Μελχισεδέκ, κατάγονταν επίσης από την Αργίτισσα Ιώ, και ήταν αδελφός του πατριώτη μας, του Δαναού16

Ελπίζω να το απολαύσατε όσο εγώ.




1 Διόδωρος Σικελιώτης, Α΄, 28.
2 Ευσέβιος Καισαρείας, Ευαγγελική προπαρασκευή, Θ΄, ιζ΄, 330
3Ιώσηπος, Λόγος Α΄, 13.
4 Πλούταρχος, «Περί Ίσιδος και Οσίριδος», 31.
5Ευσέβιος Καισαρείας, Ευαγγελική προπαρασκευή, Θ΄, ιε΄, σελ. 329. (από τον Ιώσηπο) «Των δε ιερέων τους διασωθέντας, τα του Ενυαλίου Διός ιερώματα λαβόντας, εις Σεναάρ της Βαβυλωνίας ελθείν…»
6Γένεσις, 10,  32, κ. έ. «αὗται αἱ φυλαὶ υἱῶν Νωε κατὰ γενέσεις αὐτῶν κατὰ τὰ ἔθνη αὐτῶν ἀπὸ τούτων διεσπάρησαν νῆσοι τῶν ἐθνῶν ἐπὶ τῆς γῆς μετὰ τὸν κατακλυσμόν. καὶ ἦν πᾶσα ἡ γῆ χεῖλος ἕν καὶ φωνὴ μία πᾶσιν 2 καὶ ἐγένετο ἐν τῷ κινῆσαι αὐτοὺς ἀπὸ ἀνατολῶν εὗρον πεδίον ἐν γῇ Σεννααρ καὶ κατῴκησαν ἐκεῖ»
ωσηπος, Λόγος Α΄, Περί αρχαιότητος των Ιουδαίων, 22, 176 κ. έ.
8 Γ Βασ. 9,26  καὶ καὶ ναῦν ὑπὲρ οὗ ἐποίησεν ὁ βασιλεὺς Σαλωμὼν ἐν Γασιὼν Γαβὲρ τὴν οὖσαν ἐχομένην Αἰλὰθ ἐπὶ τοῦ χείλους τῆς ἐσχάτης θαλάσσης ἐν γῇ Ἐδώμ. καὶ ἀπέστειλε Χιρὰμ ἐν τῇ νειὶ τῶν παίδων αὐτοῦ ἄνδρας ναυτικοὺς ἐλαύνειν εἰδότας θάλασσαν μετὰ τῶν παίδων Σαλωμών. καὶ ἦλθον εἰς Σωφηρὰ καὶ ἔλαβον ἐκεῖθεν χρυσίου ἑκατὸν εἴκοσι τάλαντα καὶ ἤνεγκαν τῷ βασιλεῖ Σαλωμών.”
9 Ευσέβιος Καισαρείας, Ευαγγελική προπαρασκευή, Θ΄, θ΄, σελ. 325 «…γλώσσαν μεν Φοίνισσαν από στομάτων αφιέντες ώκουν δ’ εν [Ιερο-] Σολύμοις  όρεσι πλατέη παρά λίμνη…»
10 Ιωάννης Μαλάλας, χρονογραφία.
11Ευσέβιος Καισαρείας, Ευαγγελική προπαρασκευή, Ι΄, ιγ΄, σελ. 394, σύμφωνα με τον Ιώσηπο.
12Σύγγελος, χρονογραφία, σελ. 118, 119
13Ευσέβιος Καισαρείας, Ευαγγελική προπαρασκευή Θ΄, κζ΄,
14 Παλαιά Διαθήκη, Γένεσις,  ΙΔ΄, 18-20.
15 Σούδα, λήμμα «Μελχισεδέκ». Ιωάννης Μαλάλας, Χρονογραφία, σελ. 58.
16 Οι γενεαλογίες στον Απολλόδωρο, Β΄, Ι, 4 

45 σχόλια:

  1. Δεν έχω τίποτε με τους Εβραίους, εννοώ με το λαό... Έχω όμως με την θρησκεία τους...όπως και κάτι τύπους σαν και σένα, που δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, για την θρησκεία της απύθμενης Μαλακίας. Καλά ρε δε ντρέπεστε. Χίλιες φορές ο φοίνικας ή αιγύπτιος Αππόλωνας, παρά ο ανέραστος και κομπλεξικός, παρανοικός Γιαχωβάς. Αλληλούια ρε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Απόλλωνας ο δολοφόνος; Ο θεός του αιφνίδιου θανάτου και των επιδημιών; Ο θεός που έριξε επιδημία στο στρατόπεδο των Ελλήνων στην Τροία; Ο θεός που σκότωσε τον Πάτροκλο; Ο θεός που έγδαρε ζωντανό τον Μαρσύα επειδή θέλησε να διαγωνιστεί μαζί του στη μουσική; Και τελικά, ο θεός του οποίου ο Μέγας Αλέξανδρος κατάστρεψε το μικρασιατικό του μαντείο; Ο Θεός του οποίου η Πυθία αρνήθηκε να δώσει χρησμό πάλι στον Μεγαλέξανδρο; Ο Θεός του οποίου το μαντείο πουλήθηκε στους Πέρσες; Πόσο ανθέλληνας είσαι...

      Διαγραφή
    2. Αχ Δημήτριε...οκ, κάνεις διδακτορικό στη μεροληπτική χειρουργική ,,, ενώ ο Γιαχβέ της βίβλου Εε.. αρνάκι του γάλακτος. Αθώα περιστερά... πας να βγάλεις τον εγκληματικότερο θεό που επινόησαν ποτέ οι άνθρωποι.
      Σύνελθε. Όλοι οι θεοί, είναι φρικαλέοι παντού και πάντοτε, παντα υπέρ των ισχυρών που τους επινόησαν, για να χειραφετούν εσένα το αδύναμο φοβισμένο ανθρωπάκι, ανταμείβοντας σε τάχα, αν είσαι πιστός δούλος του, εισιτήριο στην αιωνιότητα, καλά ταξίδια.

      Ερώτηση: Εν τέλει γιατί τους θέλει τόσους δούλους και υπηρέτες ο παντοδύναμος θεός; Συμπέραινα δυο τινά: 1) Αν χρήζει ανάγκης υπηρεσιών, τότε δεν είναι παντοδύναμος 2) ή είναι ένας κοπρίτης του κερατά...

      ΔΙΑΛΙΕΚΤΕ!

      Διαγραφή
    3. Είσαι το τυπικό παράδειγμα δωδεκαθεϊστή άθεου. Εχώ πριν έγραφες "χίλιες φορές ο Απόλλωνας", τώρα τα γυρίζεις και λες "όλοι οι θεοί είναι φρικαλέοι". Φυσικα αν ο συνομιλητής σου δεν ξέρει να απαντήσει στο "χίλιες φορές ο Απόλλωνας", παραμένετε εκεί και φοράτε τις χλαμύδες σας προσφέροντας θυσία στο Δωδεκάθεο...
      Αθεος και πιστός του Απόλλωνα γίνεται; Φυσικά. Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται.

      Διαγραφή
    4. Dimitris. Από που εξέλαβε ότι είμαι δωδεκαθεϊστής, και με έντυσες με χλαμύδες και θυσίες; Λάθος αγαπητέ μου, δεν εχω σχςσεις με αυτούς! Κατά τη γνωμη μου, οι άνθρωποι αυτοί...με τα καμώματά τους, ευτελίζουν και γελοιοποιούν ο,τι καλύτερο πάραξε η κλασική Ελλάδα. Προσωπικά ανήκω σε εκείνους που ήλθαν νωρίς σε ρήξη μαζί τους, όταν διαπίστωσα την άγνοια και την διαστρέβλωση που έκαναν στην ιστορία.

      Διαγραφή
    5. Εγώ απαντάω σε έναν χρήστη με όνομα... "ανώνυμο", που έγραψε "Χίλιες φορές ο φοίνικας ή αιγύπτιος Αππόλωνας, παρά ο ανέραστος και κομπλεξικός, παρανοικός Γιαχωβάς" Εσύ κ. "Άθεε" που μπλέκεσαι ακριβώς στην συνομιλία;
      Τέλος πάντων απολαμβάνω όλους εσας του "ιδεολόγους" που δεν τολμάτε να γράφετε με το όνομά σας...

      Διαγραφή
    6. Αποφεύγεις να απαντάς επί της ουσίας...και αρέσκεσαι δήθεν στα ονόματα .. Φαίνεται πως έχεις μεσάνυκτα για την βίβλο. Δεν την διάβασες ποτέ σου φαίνεται. Οπως το 99,9% των χριστιανών..Αντε λοιπόν δημητράκη να την μελετήσεις και φτιάξε μετά ένα ακόμη μπλογκ να της κάνεις κριτική... Μονον που δεν θα σε φθάσει ένα μπλόγκ..θα χρειαστείς όλο το ιντερνέτ για να χωρέσει. Όση γνώση και αν καυχάσαι ότι έχεις αν της χρησιμοποιείς επιλεκτικά, τότε είσαι πολύ επικίνδυνος...Μοπυ θυμιζεις τον δημητρακη του black βεεεεεεε ...εδω.

      https://www.youtube.com/watch?v=ko7m-YSvNcg

      Διαγραφή
    7. Ναι είμαι επικίνδυνος γιατί προκαλώ και πρωτοτυπώ σε ότι κάνω... Γαιτί βρίσκω και αναδείχνω εδάφια από την Βίβλο που κανείς δεν αναφέρει -γιατί άραγε; Εδάφια που ΕΝΟΠΟΙΟΥΝ την ελληνική ιστορία. Αυτό για σας, τους εχθρους της Ιστορίας μας, είναι πραγματικά επικίνδυνο. Ενώ εσύ αναμασάς όσα λέγονται εδώ και αιώνες από κάτι Φράγκους χαρτογιακάδες...
      Και ναι με απασχολούν τα ονόματα. Γιατί γρα΄φω με το δικό μου και βάζω το κεφάλι μου στον τορβά. Εσύ γιατί κρύβεσαι; Μήπως είσαι παπαδοπαίδι; Μήπως εσλύ είσαι που τα παίρνεις από την Εκκλησία; Γιατί εγώ, ώ άσχετοι, και ΟΛΟΙ οι αγιογράφοι, δεν έχουμε ΠΟΤΕ πληρωθεί από καμιά Εκκλησία. Δεν μας πληρώνουν οι "παπάδες", αλλά ο κόσμος που κάνει τις δωρεές.

      Διαγραφή
    8. ΟΚ μην ανησυχείς και ψάχνεσαι.. τυχαία μπήκα εδώ, δεν σε ξέρω. Ομολογώ πάντως πως εντυπωσιάστηκα πολυ από την ιστοσελίδες σου, θα πρέπει να έχεις ψαχτεί μέσα από τους χριστιανούς πατέρες της εκλησίας. Αντιο Κε Σκουρτέλη.

      Διαγραφή
  2. Σαν καλλιτέχνης ζωγράφος που είσαι φίλε μου...αγνοείς παντελώς την αισθητική πλευρά...των πραγμάτων
    Σύνελθε...Είναι συγκρίσιμη η εικόνα του μυθικού Απόλλωνα ή των αγαλμάτων με τον μυθικό κωλόγερο Γιαχβέ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεχε..καλλιτέχνη ειδώλων ( που προσκυνούν οι ειδωλολάτρες χριστιανοί) διότι αν με αυτό το ακατονόμαστο εργαλείο κατουρήσεις τον...τοίχο, την «γάμησες»...

      Απο το βιβλίο της απύθμενης βλακείας:

      - «Θα εξολοθρεύσω τον Ιεροβοάμ εκείνον που ουρεί στον τοίχο...» (Βασιλέων Α', 14: 10).
      - «Πάταξε ολόκληρη την οικογένεια του Βαασά· δεν άφησε σ' αυτόν κάποιον που ουρεί σε τοίχο...» (Βασιλέων Α', 16: 11).
      - «Δες, λέει ο Κύριος: “Εγώ θα φέρω κακό επάνω σου, και θα σαρώσω πίσω σου, και θα εξολοθρεύσω από τον Αχαάβ εκείνον που ουρεί προς τον τοίχο”...» (Βασιλέων Α', 21: 21).

      Διαγραφή
    2. Ο Πλούταρχος στον "Βίο Θεμιστοκλέους" λέει πως αποφασίστηκε ανθρωποθυσία στον Διόνυσο επειδή κάποιος φταρνίστηκε από τα δεξιά. "Πταρμός εκ δεξιών εσήμηνεν". Ήταν το τελειωτικό και απόλυτο επιχείρημα. Σαν πιο πολιτισμένος λαός οι Έλληνες, αντι να ασχολούνται με τα ούρα ασχολήθηκαν μα τα φλέμματα και τις μύξες. Υπάρχει βέβαια και κάποια απαγόρευση για το κατούρημα στα ¨Εργα και Ημέρες" του Ησίοδου, (δεν την θυμάμαι ακριβώς, αν επιμένεις θα την βρώ) αλλά αυτό μάλλον θα το απορρίπτεις ως Ιουδαϊκή επιρροή.... έτσι δεν είναι, ανώνυμε-απληροφόρητε που ότι και να πεις εναντίον σου γυρίζει... Για πες κι άλλα, ώστε να δεις ότι όλα τα έχουν κάνει και οι αρχαίοι Έλληνες, μια που η θρησκεία τους μεσανατολική ήταν,,, Δεν σε πειράζει βέβαια να επαναδημοσιεύσω την συζητησούλα μας έτσι;

      Διαγραφή
    3. "Μήτε και να ουρείς ορθός στον ήλιο γυρισμένος
      κι όταν δύει πρόσεχτον και όταν ανατέλλει
      μήτε στον δρόμο να ουρείς βαδίζοντας μητ΄όξω
      μήτε αφού ξεγυμνωθείς, θεοί γυρνούν την νύχτα
      άντρας θεοφοβούμενος και γνωστικός ζυγώνει
      σε μάντρα αυλής και ΚΑΘΙΣΤΟΣ ουρεί κάπου στον τοίχο
      Μήτε στο σπίτι στη φωτιά ν αφήνεις να φαίνονται
      τα βρωμερά σου τ αχαμνά, μόνο να τ αποφεύγεις.
      Ησίοδος
      Εργα και ημέραι, στ, 727 κ. έ."

      Διαγραφή
    4. Για γράψε και άλλα από την Παλαιά Διαθήκη, και αν δεν σου βρώ τα αντίστοιχα αρχαία Ελληνικά, διαγράφω το άρθρο... χαχαχα

      Διαγραφή
    5. Κε Dimitris. Υπάρχει κάτι σχετικό με αυτό, Δευτερονόμιον, 28: 15-68


      Διαγραφή
    6. Απαντησούλα δε βλέπω..

      Διαγραφή
    7. Απάντηση για τις κατάρες που περιέχονται στο Δευτερονόμιον, 28: 15-68;
      Καλά, αν δεν έχετε διαβάσει ελληνική μυθολογία εγώ σας φταίω; Πόσοι και πόσοι "ασεβείς" Έλληνες εξοντώθηκαν από τους Ολύμπιους; Εδώ ο Δίας εξόντωσε ολόκληρο "γένος" ανθρώπων επειδή δεν τον σέβονταν. Τα παραδειγματα είναι άπειρα, και τα στοιχεία σας αστεία..
      Να, η απάντησή μου... έχει κατάρες μέσα για όλον τον κόσμο...

      https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home/sitearchaiaelladaealetheiahomeoi-ellines-iroes

      https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home/e-synkrouse-ton-olympion-theon-me-tous-ellenese

      Διαγραφή
    8. Ηρέμησε... και πάψε (με αυτήν την εμμονή σου) να ανταπαντάς ντε και καλά με αρχαία κείμενα, αποφεύγοντας έτσι την κριτική σου..σε αυτά που σου παραθέτω, πες μου ποια είναι η γνωμη σου για την ποιότητα αυτού τον θεού.. που περιγραφει το Δευτερονόμιον, 28: 15-68
      Πόσες φορές θα στο πω δεν με νοιάζουν....άλλωστε τα περισσότερα τα γνωριζω..αμάν πια Δημήτριε..

      Διαγραφή
    9. Αναταπαντώ με αρχαία κείμενα... Μα έγραψα προηγουμένως πως ότι βρείτε στην παλαιά Διαθήκη θα το βρώ και στην αρχαία Ελλάδα, και έβαλα και στοίχημα μαλιστα πως αν δεν το κατορθώσω θα διαγράψω την ανάρτηση.
      Και μια που σας έκανα γήπεδο, με κατηγορείτε ... γι αυτό... χαχαχαχα Πόσο ηλίθιο πρέπει να είναι το κοινό σας που παρακολουθεί για να δει τον... "εξευτελισμό" μου από κάτι διάνοιες σαν του λόγου σας...

      Διαγραφή
    10. Τα κειμενα σας είναι πρωτοτυπα κ ενδελεχή ! Ευγε σας..!!!! Παρακαλω συνεχιστε ..

      Διαγραφή
    11. Από χθες που σας ανακαλυψα ρουφο τα πρωτοτυπα κειμενα σας !!! Καποια εβαλα στο φ/β κ εδεχθην συμβουλες προς αφαιρεσιν διοτι θιγουν...τον ελληνισμο.Η αληθεια είναι πικρη ..Σας παρακαλω συνεχιστε την ερευνα...

      Διαγραφή
  3. Έχω φίλους 2 αγιογράφους εντελώς άθεους!!!! και ομολογούν ότι δουλειά τους είναι να μαδάνε τους παπάδες, εγώ βέβαια τους αποκαλώ Αγιογδύτες!!!! χα χα χα... κι αυτός εδώ ο προπαγανδιστής μπλόγκερ.. μαδάει -μαδάει;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκαλείς τα κείμενα των αρχαιων συγγραφέων προπαγανδιστικά; Αυτό το δικαίωμα το έχεις μόνο αν τα ελέγξεις και διαπιστώσεις πως τα έχω παραποιήσει. Αν όχι, τότε προπαγανδιστής είσαι εσύ. Τώρα θα μου πεις, πολύ δουλειά σου βάζω για το φτωχό το μυαλουδάκι σου...

      Διαγραφή
    2. Dimitris. Δεν εννοούσα τα κείμενα... ( τα περισσότερα τα γνωρίζω ήδη) είναι ακριβή και η ερευνά σου αξιόλογη, την θεωρώ μάλιστα κι ένα καλό μπούσουλα ενάντια στην αρχαιοκαυλία των περιούσιων Αιλίνον. Καληνύχτα.

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ πάντως Κε Σκουρλετη για την φιλοξενία (κι ας ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους). Πολυ το ευχαριστήθηκα, εως εδώ... Γεια και χαρά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται όλοι οι ανώνυμοι που μαζεύτηκαν εδώ, και πόσο θάρρος γνώμης πρέπει να έχουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρέσκο επιχείρημα είναι αυτό, για το αδαές ακροατήριό σου ?

      και ύστερα γιατί αντιπαραβάλεις συνεχώς τους αρχαίους τι κώλυμα έχεις? Εαν όχι τότε να δεχθείς τον συνομιλητή σου ως έναν απλό άθεο. ..
      Από τους αρχαίους παραδέχομαι κυρίως τον Επίκουρο, που δυστυχώς, φρόντισαν, πρώτα οι σκοταδιστές πλατωνικοί και μετέπειτα οι φανατισμένοι χριστιανοί να τον αφανίσουν/ διαστρεβλώσουν δεόντως.

      Διαγραφή
    2. Μα τι τραγική η θέση σας να θαυμάζετε κείμενα που διαστρέβλωσαν οι βυζαντινοί... Δηλαδή με τα δικά σας λόγια, η φιλοσοφία που ακολουθείτε, σας έχει υπαγορευθεί από το Βυζάντιο που μισείτε.... Πω πω εγώ θα είχα τινάξει τα μυαλά μου στον αέρα αν μου συνέβαινε αυτό....

      Διαγραφή
    3. Για άλλη μια φορά...Δεν με ενδιαφέρουν άλλα κείμενα πλην των δικών σας - της εκκλησίας σας. Σύμφωνα με αυτά και με βάση αυτά τα επίσημα κείμενα σας, ασκώ κριτική στον χριστιανισμό..δεν το κατάλαβες ακόμη; Αν λοιπόν έχεις απαντήσεις καλώς, να τις ακούσω!!

      Διαγραφή
    4. Τι να απαντήσω ακριβώς;
      Κάντε σχόλια στην ανάρτηση, για φιλοσοφικοθεολογικές συζητήσεις αλλού παρακαλώ.
      Εγώ ασχολούμαι με το να δείξω την πραγματική εικόνα της αρχαίας Ελλάδας, και όχι αυτή που μας προπαγανδίζουν οι διάφοροι δήθεν θαυμαστές και στην ουσία διαστρεβλωτές της. Εσείς με ρωτάτε... "γιατί αντιπαραβάλεις συνεχώς τους αρχαίους τι κώλυμα έχεις?". Μα αυτό είναι το θέμα μου, κατά 90% και δεν ασχολούμαι με τις μεταφυσικές σας ανησυχίες, αλλά με γραπτά και γεγονότα.
      Όποιος έχει πρόβλημα με τους Εβραίους και την Διαθήκη τους, ας τα βάλει με τον Δία, τον Ποσειδώνα και την Ήρα που τους γέννησαν

      Διαγραφή
    5. Τι ακριβώς συμβαίνει με εσένα..προσπαθείς να αποφύγεις να απαντήσεις κριτικά απέναντι στην βίβλο!!! θα σου πω το γιατι. Γιατί φοβάσαι μην χάσεις τους φίλους σου, τους κουμπάρους σου τους γνωστούς σου, τους παπάδες με τις δουλειές σου....σε καταλαβαίνω... (οκ οκ ξέρω κι άλλους σαν και σένα). Καλά κάνεις . Γεια σου .

      Διαγραφή
    6. Για άλλη μια φορά το λέω. Το θέμα της ανάρτησης είναι το τι γράφουν οι αρχαίοι συγγραφείς για τους Εβραίους. Εσείς προσπαθείτε να αποφύγετε το ότι από αυτά τα γραπτά συνάγεται μια συγγένεια που σε ΕΣΑΣ απαγορεύει μια κριτική στη Βλιβλο, όχι σε μένα. Όποιος Ελληναράς κατηγορεί την Βίβλο, κατηγορεί και την αρχαία Ελλάδα, γιατί η Βίβλος και η ελληνική Μυθολογία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ιδού λοιπόν η κριτική μου στην Βίβλο. Αν δεν σου κάνει, λυπάμαι.

      Διαγραφή
  6. ΥΓ Για τον Επίκουρο, την ουσιατ ου, ευνοούσα ότι τον διαστρέβλωσαν.. και όχι τα ίδια κείμενά του, τα οποία φρόντισαν και τα αφάνισαν ποιοι;;;; εδώ σε θέλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, τότε τι θαυμάζεις, τα εξαφανισμένα και διαστρεβλωμένα; Είστε παράλογοι. Πως ξέρεις λοιπόν τι έλεγε ο Επίκουρος; Να έχουμε να λέμε δηλαδή...

      Όσο για το ποιοί τα εξαφάνισαν....
      Η φράση που κραύγαζαν στα "Μυστήρια": "Εξω Χριστιανοί έξω Επικούρειοι", χτυπάει καμιά καμπάνα;

      Διαγραφή
    2. ..σε αυτά που του αποδίδουν, Δ. Λαέρτιος κ.α

      Διαγραφή
  7. Με την απαντησούλα τι έγινε....κάνεις την πάπια χριστιανέ!!!! Υποκρισία στο φούλ.. Πες μου λοιπόν αντρικια,,,,ποια είναι η γνωμη σου για την ποιότητα αυτού τον θεού σου...... που περιγράφει το Δευτερονόμιον, 28: 15-68.

    ΘΕΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΟΡΓΙΛΟΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ
    ρε ουστ. Εγώ φταίω που σπατάλησα ωρα μαζί σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την ακροαματικότητα που πρόσφερες στο μπλογκ μου και στον Γιαχβέ!!!

      Αλλωστε, και οι Σπαρτιάτες Εβραίοι ήταν... χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Καλά τι είδους πρόβατο είσαι που θες έναν Θεό που να ανέχεται τα πάντα; Από τη μια κατηγορείτε τους Εβραίους ως αιμομίκτες, φονιάδες, εγκληματίες, ανθέλληνες, και από την άλλη κατηγορείτε και τον Θεό τους που θέλει να τους βάλει σε τάξη με τη μόνη γλώσσα που -κατ' εσάς- καταλαβαίνουν... χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Δημητρη, έστω, που θέτεις έναν αυστηρό θεό...
      Το παράδοξο είναι γιατί να τον πιστεύουν μη Εβραίοι.
      χα χα χα χα Αληλουγιαχβέ

      Διαγραφή
  8. Σιγά μην είναι χριστιανόπουλο και τα παίρνει από τους παπάδες..Εβραιοαναθρεμένος είναι κάνει μπαμ από μακριά..Απλά κανείς σοβαρός δεν θα ασχοληθεί μαζί του, βρίσκει άσχετους και το παίζει εριστικός ξερόλας..Σίγουρα πληκτρολογεί με το ένα χέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα, εσύ που ασχολείσαι μαζί μου, δεν εισαι σοβαρός. Ευχαριστώ. Θύμισέ μου το αυτό όταν ξαναγράψεις σχόλιο

      Διαγραφή
  9. Φυσικά και δεν είμαι σοβαρός, άσχετος είμαι, αλλά αποφεύγω να ειμαι οχετός..σύνεση έλεγε ένας παλιός φίλος, γιατί αν ήταν η γνώση η ανώτερη αρετή θα είχε μυαλό και ο Πυθαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ονομάσεις ένα άρθρο οχετό πρέπει να ελέγξεις τις δεκαέξη παραπομπές του, που παραπέμπουν σε γραπτά αρχαίων συγγραφέων και όχι σε σύγχρονες μελέτες ή άρθρα, και να αποδείξεις πως παραπέμπουν σε λάθος κείμενα (όπως συμβαίνει με τις αναφορές των αρχαιολατρών). Αλλιώς, φίλε μου εσύ είσαι συκοφάντης. Να ξέρεις πως η μόνη απάντηση που θα εγκρίνω από σένα θα είναι τυχόν διάψευση των πηγών μου. Αν δεν το κάνεις, έχω δικαίωμα να σε αποκαλώ συκοφάντη.

      Διαγραφή
  10. Όλων των ειδών τα κοινωνικο-πολιτικο-θρησκευτικά "βαποράκια", την ίδια τακτική χρησιμοποιούν. Εκθειάζουν τα πλεονεκτήματα του δικού τους "εμπορεύματος" και κατηγορούν των άλλων ως σκάρτα, νοθευμένα και εκ του πονηρού. Παρόλα αυτά όλοι την ίδια αποχαύνωση πουλάνε στο μαστουρωμένο ποίμνιο, στο όνομα του ενός και μοναδικού και καθολικά αποδεκτού θεού, του χρήματος!!! ΚΟΠΑΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ - ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, το τρίπτυχο της ανθρώπινης μισαλλοδοξίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή